Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, mam problem z moim bmw e36 320i 91rok. Wymieniłem żarówkę z przodu prawą przednia I po włączeniu świateł wymieniana żarówka zapaliła się po krótkim czasie, nie tak jak ta lewa. Wiec myślałem że coś może źle podłączyłem i kabelek od masy był bardzo gorący a po ruszeniu go auto zgasło i juz nie zapaliło. Światła nadal działają, paliwo jest i wygląda to na brak iskry. Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki i są dobre. Miał ktoś podobny problem lub wie co poradzić? Może masa bądź jakiś przekaźnik? Edytowane przez arhanox
Opublikowano
Dzisiaj sprawdziłem czy do filtra dochodzi paliwo i jak się okazało jest susza.... więc nawet nie sprawdzałem tej iskry. Odkreciłem pompę paliwa i coś tam cyka jak przykręcam stacyjkę ale paliwo nie leci. Jak mogę sprawdzić tą pompę na krótko?? W jednej są dwie kostki (tej bliżej wlewu) a w drugiej jedna.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie sprawdziłeś, :) po przekręceniu stacyjki powinno lecieć.
3A0jS9b.png
Opublikowano
i nagle dwie pompy nie działają przez żarówke? Nie chce mi sie wierzyć dlatego chce sprawdzić pierw prąd w tej kostce bo po co mam wymieniać pompy na nic.
Opublikowano
No i po podłączeniu pompy na krótko przez aku nic się nie dzieje.... dwa kabelki w środku są lekko nadpalone jak by je ktoś zapalniczką przypalił. Sprawdziłem też te kabelki i maja przejscie. Także pompa do wymiany niestety. Wymieniasz sobie żarówkę i musisz wymienić pompę paliwa, kabaret :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Problem leżał gdzie indziej. Chwile po napisaniu poprzedniego postu poszedłem do auta i wpiąłem te kable od pompy ponownie i nagle pompa działała na krótko od aku, ale to i tak nie wina tej pompy. Problemem okazał się nie działający czujnik położenia wału. Auto odrazu zaskoczyło i chodzi elegancko :D
Opublikowano
Może miałeś uszkodzony ale jakoś działał bo u mnie przy sprawdzeniu miernikiem to okazał się martwy kompletnie :D i tak swoją droga po sprawdzeniu numerów z tego czujnika okazało się, że był od 1.6