Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam takie pytanie może jest głupie ale nurtuje mnie to a więc który silnik lepiej się zbiera?? Ten 143km ma 200Nm a 150km 190 Nm katalogowo.A jak wychodzi to w praktyce? Który lepiej jedzie i jak ze spalaniem? Jak ktoś mi to wyjaśni to będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam :)
Opublikowano
Teoretycznie n42, z własnego doświadczenia sądzę że większej różnicy nie ma między tymi egzemplarzami co jeździłem. Pali też n42 mniej. Tylko częściej się psuje :lol:
Opublikowano
Ja mam n46, przejechałem 20kkm nigdy nie stanął, ale jakieś tam swoje problemy. Życzę bezawaryjnosci :)
Opublikowano

Ja, mam m52 120tys zrobione przeze mnie i ponad 300 ogólnie. Ani razu nie zawiódł. Poprzedni właściciel nie odpalił na stacji kiedyś za granicą. Padł rozrusznik. Do samej pl go nie gasi a odpalił na pych

Te nowe silniki maja problem już jak nawet nie przekroczą 200tys a ciekawe ile dobije bez remontu i zmiany rozrządu do 300 lub 400tys

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lepiej jedzie n42b20, jak r6 to przynajmniej 323i, wtedy przynajmniej wiadomo za co płaci się tyle na stacji :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

N42 po małym tuningu objedzie 323i

Po za uszczelniacz i rozrządem, które w każdej furze musisz zrobić jest w porządku.

Jeśli chodzi o vanosa, jak się psuje ( rzadko ) to wystarczy wydechowy kupić na przyszłość

Jako użytkownik tego silnika. Jestem średnio zadowolony ze względu na to, że mało mechaników ZNA TEN silnik i lecą sobie w c..a i walą klientów jak leci.

Polecam szukać takich, którzy po nazwie N42 i bierze mi olej = Powiedzą uszczelniacze zaworowe, pompa vaccum, uszczelka pokrywy zaworow, elektrozawory, uszczelka podstawy filtru oleju :D

Uszczeleczki to grosze, przy wymianie rozrzadu i uszczelniaczy zaworowych zrobią Ci to po drodze. Oczywiście jak ci bierze olejek :8)

A jak ktoś ci powie, że to pierścienie = głowica to napluj mu przez telefon :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic tu nie zmodyfikujesz, jedyne co to inny dyferencjał, którym poprawisz przyspieszenie kosztem v-max i spalania. Zamiast tego załatw sobie "tłustą" świnkę i odkładaj kasę, bo nie znasz dnia ani godziny :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

R6 to inna kultura praca 6 cyl to inna bajka, mniej awaryjne, według mnie lepszy do lpg i bardziej przyjemny

Ale bez awaryjności ci życzę;) i szerokości niech cię wozi !