Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam duży problem z zegarami w aucie. Wczoraj zaczęły mi przygasać, dzisiaj już jest dobrze nic nie przygasa ale prędkościomierz i obrotomierz stoi w miejscu, jak by tego było mało to temperature zewnetrzną pokazuje -40 stopni. Bezpieczniki sprawdziłem. Ista wskazuje błąd 931D undervoltage or overvoltage , sprawdziłem i wynosi 6,7V. Nie wiem co dalej robić ?
Spolszczenie CCC na PW ;)
Opublikowano
Pod siedzeniem kierowcy masz kostkę gdzie jest masa na zegary. Sprawdź masę na zegarach i jeśli będzie za mała to przeczyść tą kostkę pod siedzeniem i masa powinna wrócić do normy. Wtedy też zegary powinny normalnie funkcjonować.
Opublikowano
Szczerze to Ci nie powiem która to. Mi robił to elektronik od BMW w Gdańsku. Po pierwsze sprawdził masę na samych zegarach i okazało się że jest za niska. Przeczyścił kostkę znajdującą się pod siedzeniem kierowcy (nie wiem którą) i masa wróciła do normy. Niestety niska masa uszkodziła zegary i skończyło się wymiana całych zegarów na używane i kodowaniem. Może spróbuj przeczyścić wszystkie kostki pod siedzeniem kierowcy i zobacz czy dalej będzie przygasać czy problem ustąpi.
  • Zasłużeni forumowicze