Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam dość ciężki problem ze swoją betą. Przestawia mi się rozrząd. Dokładnie na wałku ssącym.

Błędy jakie mi wyskakują:

P1389 / P0102 / P0112 / P1349

Tylko, że one są związane tym, że wałek jest nie w tej pozycji co trzeba, Mam również błedy, że jeden wałek jest za późno a drugi za wcześnie (nie pamiętam kodów).

Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem?

Po ustawieniu rozrządu chwilę chodzi normalnie, a później "rzuca" trochę silnikiem :). Jak się rozgrzeje to jeździ normalnie....

Opublikowano

Już to czytałem nic nie pomaga, a co najlepsze po kolejnym ustawieniu rozrządu chodziła ładnie aż zaczęła falować i zgasła. Teraz nie mogę jej odpalić. (słychać, że ma otwarte zawory).

Edit 19.03.2016

Rozebrana pokrywa, Silniczek zmienia fazy rozrządu, ale przy odpalaniu otwiera zawory. Miałem problem z immobiliserem tzn. auto nie odpalało, został zaprogramowany immo i auto chodzi. Czy BMW ma jakieś zabezpieczenie "antykradzieżowe", że otwiera zawory i silnik gaśnie? Czy uszkodzony jest czytnik faz rozrządu i otwiera mi zawory?

Edit 23.03.2016

Czy nikt nie ma pomysłu na BMK-e?

• 2 tygodnie później...