Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten VIN sprawdzę po niedzieli bo rzeczywiście samochód miał lekki wypadek podobno - moze cos wystrzeliło.

A możesz mi napisać gdzie w ISTA znajdę restart czasu systemowego? Szukałem i nie moge znaleźć w funkcjach serwisowych

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten VIN sprawdzę po niedzieli bo rzeczywiście samochód miał lekki wypadek podobno - moze cos wystrzeliło.

A możesz mi napisać gdzie w ISTA znajdę restart czasu systemowego? Szukałem i nie moge znaleźć w funkcjach serwisowych

tool32

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam, czy ktoś wie jaki wpis zmienić w przypadku e60 ? Chciałem tą klemę wykodować w aucie znajomego ale tam nie ma wpisu "BPLUS_TRENNUNG_EINS".
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szukaj tego:

Moduł: SBSR

SBE1_SBSR

nicht_aktiv

lub

Moduł: ABG

SBE1_ACSM

nicht_aktiv

"ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_1 i ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_2 powinny być na nicht_aktiv" i sposob ponizej: "Po ustawieniu: SBR_SENSOR_BEIFAHRER_MCD na nicht_aktiv"

Jedną z opcji już robiłem, tylko nie pamiętam już, który to był moduł.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wpisy, ktore podajesz a zwłaszcza te w SBSR nie są od klemy a od maty zajetości fotela. Te w module ABG tez raczej mają coś wspolnego z fotelami, być może również od maty.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Faktycznie, myślałem, nie wiem dlaczego, że chodzi o matę :duh:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Ktos moze by pomógł wykodowac kleme od e90?? Nie mam w ncs tych opcji co pisaliscie wyzej, pewnie gdzie indziej trzeba szukac..
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
BPLUS_TRENNUNG1_1

nicht_activ

Kiedyś próbowałem w liftowej e90 tak i nie zadziałało.

nie to Ty kodowaleś znaczy , wszystko tam sie da zrobić

Opublikowano
BPLUS_TRENNUNG1_1

nicht_activ

Kiedyś próbowałem w liftowej e90 tak i nie zadziałało.

nie to Ty kodowaleś znaczy , wszystko tam sie da zrobić

Nie rozumiem kolego o czym mówisz?

...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam Panowie,

Nie będę zakładał nowego wątku bo ten wydaje się być bardzo podobny do mojego problemu.

OD jakiegoś pół roku jestem posiadaczem BMW 530d e61 z 2004 roku. Auto sprowadziłem z Niemiec z kilkoma bolączkami i jedna z nich były świecące sie ikonki od pasów bezpieczeństwa i poduszki powietrznej. Pierwsza naprawa mata w fotelu pasażera, jakieś 2 miesiące póżniej znowu zaświeciły sie kontrolki od pasów i poduszki. Pojechałem na "reklamacje" ale okazało się że tym razem był błąd z klemą pirotechniczną plusową i została ona wykodowana i kontrolki zginęły.

Jakieś 2 tygodnie temu auto trafilo do elektryka na naprawe alternatora bo przestało zapalać. Alternator naprawiony auto pali na dotyk ale znowu zaświeciły sie kontrolki od pasów i poduszek. Elektryk rozkłada ręce bo jak skasuje błąd on znowu powraca...

Ja podpiąłem się INPĄ i zczytałem taki błąd moduł SFZ 9B04, który w Internecie rozkodowałem jako "9B04 SFZ: Niezgodne kodowanie obwodu zapłonu zacisku bezpieczeństwa akumulatora sfz60 Satelita centrum pojazdu"

Czy to wskazuje że znowu trzeba wykodować kleme pirotechniczną ?

Jak tak to jaki to wpis, mam tez NCS ???