Skocz do zawartości

e53 gdzie kupić zestaw AUX?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja chciałem lutować w radio i podpinać aux... ale raz, że nie mam tutoriala? Może ktoś swoją drogą wie gdzie wlutować dokładnie kable w BUSINESS CD z MID?

Jeśli się uda mam zamiar puścić sygnał do wzmaka DSP poprzez spdif prosto z telefonu z androidem. Bez konwersji.

Jak się uda zdam relacje :)

Opublikowano
oO jak chcesz to zrobić? Chcesz wpiąć się bezpośrednio w elektronikę smartfona? :D
Opublikowano

Jesli posiadasz auto przed 2002 i masz system DSP to jest bardzo duża szansa, ze masz SPDIF / COAX wejscie na wzmacniaczu. Co trzeba zrobic to kupic emulator zmieniarki / lub oryginalna zmieniarkę. Następnie kupujesz interfejsik do androida. Musi byc lolliopop 5.0 albo wyzej.

Podpinasz sie na miniusb do smartfona i podlaczony DAC wypluwa audio w formacie SPDIF prosto do wzmacniacza (odpinamy zmieniarkę - musi być wpięta w system i kręcić płytą). Nie wiem jedynie jakie probkowanie jest w stanie przyjac na siebie wzmak. 48/16? 96/24. No ale to wyjdzie w praniu :)

Czy ktoś zna wymiary głośników w X5?

Przód woofer 165mm?

Średniotonowy 2.5cala?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Kupiony kabel, podłączony za monitorem w fabryczna kostkę i nic.... Po naciśnięciu MODE nie widzi AUX - nawet po podpięciu źródła dźwięku. Auto 2004 rok z dużą Navi, DVD w bagażniku. Wiem, że kilku kolegów miało ten sam problem ale nie znalazłem rozwiązania.
Opublikowano
Kolego ja na twoim miejscu zmierzył bym miernikiem czy jest jakiś opór między kanałem lewym a prawym jakieś 300k bo jak nie ma to ci nie wykryje AUX. Podejrzewam że kabel nie ma rezystora między kanałami i trzeba go dolutować i wszystko ruszy. Powodzenia.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam szanowne grono.

To jak z tym AUXem dla ludzi bez kostki? Do ogarnięcia? Ktoś może ogarnia fachowe wlutowanie w kaseciaka??

Opublikowano
W e38 mam wlutowane zamiast kaseciaka. Ale dzwiek jest mono, nie wiem czy kwestia lutowania czy po prostu kaseciak tak daje
Opublikowano
Da się wlutować zamiast kasety bezpośrednio do tunera BM54, dźwięk jest stereo, a jakość lepsza niż z fabrycznego aux ponieważ sygnał leci wtedy dodatkowo przez przedwzmacniacz.