Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja chciałem lutować w radio i podpinać aux... ale raz, że nie mam tutoriala? Może ktoś swoją drogą wie gdzie wlutować dokładnie kable w BUSINESS CD z MID?

Jeśli się uda mam zamiar puścić sygnał do wzmaka DSP poprzez spdif prosto z telefonu z androidem. Bez konwersji.

Jak się uda zdam relacje :)

Opublikowano

Jesli posiadasz auto przed 2002 i masz system DSP to jest bardzo duża szansa, ze masz SPDIF / COAX wejscie na wzmacniaczu. Co trzeba zrobic to kupic emulator zmieniarki / lub oryginalna zmieniarkę. Następnie kupujesz interfejsik do androida. Musi byc lolliopop 5.0 albo wyzej.

Podpinasz sie na miniusb do smartfona i podlaczony DAC wypluwa audio w formacie SPDIF prosto do wzmacniacza (odpinamy zmieniarkę - musi być wpięta w system i kręcić płytą). Nie wiem jedynie jakie probkowanie jest w stanie przyjac na siebie wzmak. 48/16? 96/24. No ale to wyjdzie w praniu :)

Czy ktoś zna wymiary głośników w X5?

Przód woofer 165mm?

Średniotonowy 2.5cala?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Kupiony kabel, podłączony za monitorem w fabryczna kostkę i nic.... Po naciśnięciu MODE nie widzi AUX - nawet po podpięciu źródła dźwięku. Auto 2004 rok z dużą Navi, DVD w bagażniku. Wiem, że kilku kolegów miało ten sam problem ale nie znalazłem rozwiązania.
Opublikowano
Kolego ja na twoim miejscu zmierzył bym miernikiem czy jest jakiś opór między kanałem lewym a prawym jakieś 300k bo jak nie ma to ci nie wykryje AUX. Podejrzewam że kabel nie ma rezystora między kanałami i trzeba go dolutować i wszystko ruszy. Powodzenia.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Da się wlutować zamiast kasety bezpośrednio do tunera BM54, dźwięk jest stereo, a jakość lepsza niż z fabrycznego aux ponieważ sygnał leci wtedy dodatkowo przez przedwzmacniacz.