Skocz do zawartości

Gdzie przetoczyc tarcze w krakowie???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktos wie gdzie w Krakowie mozna przetoczyc tarcze hamulcowe?

Mam spoko grubosc, tylko jedna ma delikatne bicie i dlatego chce je przetoczyc.

Dzieki za pomoc

Pozdrawiam

(O=00=O)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dołączam się - mam przejechane 3000km i bije dosc znacznie a prawie nowe sa.

Jak masz prawie nowe (po 3Mm) to je oddaj do reklamacji, a nie przetaczaj.

Kai
Opublikowano

KAI raczej nic to nie da, znajomy po 2 tygodniach chcial oddac bo trzepalo kiera niemilosiernie i reklamacji nie uznali, jako powod podajac: "wina uzytkownika"...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

KAI raczej nic to nie da, znajomy po 2 tygodniach chcial oddac bo trzepalo kiera niemilosiernie i reklamacji nie uznali, jako powod podajac: "wina uzytkownika"...

Eeee, no to napisz nam tu wszystkim, "przed nami tu, milionami forumowiczów", gdzie to kolega kupował, podaj adres sklepu i nazwę producenta - będziemy wiedzieli, czego się wystrzegać...

Wina użytkownika przy skrzywieniu nowych tacz lub zakupie już skrzywionych - DOBRE!

Kai
Opublikowano
Eeee, no to napisz nam tu wszystkim, "przed nami tu, milionami forumowiczów", gdzie to kolega kupował, podaj adres sklepu i nazwę producenta - będziemy wiedzieli, czego się wystrzegać...

Wina użytkownika przy skrzywieniu nowych tacz lub zakupie już skrzywionych - DOBRE!

Sklep: FOTA i to nie jest pierwszy taki przypadek z ktorym sie spotkalem, tarcze byly NOWE po tygodniu bilo na maxa, jak pisalem reklamacji nie uwzgledniaja, tarcze byly jakies padalce (nic firmowego).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sklep: FOTA i to nie jest pierwszy taki przypadek z ktorym sie spotkalem, tarcze byly NOWE po tygodniu bilo na maxa, jak pisalem reklamacji nie uwzgledniaja, tarcze byly jakies padalce (nic firmowego).

No to tak... po pierwsze, kto kazał kupować badziewie, jak pewnie najtańsze firmowe były z 20zł droższe. Po drugie jednak sprawa śliska, że nie przyjmują reklamacji...

A może ktoś się wypowie, jak użytkownik może nieprawidłowo użyć tarcz hamulcowych (nie biorę pod uwagę na przykład uderzenia nimi w głowę, zakładamy, że sa poprawnie zamontowane w samochodzie)?

Kai
Opublikowano (edytowane)

ja mam dobrego tokarza - pracuje w zakladnie + dodatkowo ma tokarke w domu - robi bardzo dobrze - przetaczalem u niego tarcze do renaulta trafica i robil mi mase roznych rzeczy - ceny ma smiesznie niskie :cool2:

podam na niego namiary jak ojciec wroci z dlugiego weekendu - czyli dzis wieczorem

ps - czasem moze byc tak ze tarcze po przetoczeniu beda sie dalej krzywic .....

ps2- rozmawialem z gosciem z hurtowni i mowil ze ate to ostatnio syf - maja mase zwrotow na te tarcze ( chydzi o model podstawowy - power disci sa podobno ok ) polecal mi textara i cpc czy cos takiego

Edytowane przez xsilver
Opublikowano
No to tak... po pierwsze, kto kazał kupować badziewie, jak pewnie najtańsze firmowe były z 20zł droższe. Po drugie jednak sprawa śliska, że nie przyjmują reklamacji...

Sprawa bardzo sliska...a powod odrzucenia reklamacji conajmniej smieszny... Ja zainewstowalem w ATE i zadnych problemow z biciem, kolega zawozil na przetaczanie (koszt 30zl/2szt) i jak reka odjal...

PZDR :cool2:

Opublikowano

No i co xsilver masz te namiary na goscia???

Ja znalazlem zaklad tokarski na romanowicza, nie bylem tam jeszcze, jade tam jutro po pracy, jak cos bede wiedzial to dam znac.

(O=00=O)