Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z ręcznym a nigdzie nie znalazłem nic co by mi pomogło, mianowicie kiedy podciągam ręczny to nie czuć wgl oporu niby zaskakuje na ząbki ale można to robić 1 palcem bez problemu, tak jak by się linka zerwała, jednak co mnie zdziwiło linka trzyma bo gdy zaciągnę ręczny to trzyma, nie jakoś super ale trzyma na małych górkach. Próbowałem też dokręcać nakrętki na igłach co są pod osłonką ręcznego jednak nic to nie daje, zamiast nakrętki to kręcą się całe igły, ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ?
Opublikowano
Witam mam problem z ręcznym a nigdzie nie znalazłem nic co by mi pomogło, mianowicie kiedy podciągam ręczny to nie czuć wgl oporu niby zaskakuje na ząbki ale można to robić 1 palcem bez problemu, tak jak by się linka zerwała, jednak co mnie zdziwiło linka trzyma bo gdy zaciągnę ręczny to trzyma, nie jakoś super ale trzyma na małych górkach. Próbowałem też dokręcać nakrętki na igłach co są pod osłonką ręcznego jednak nic to nie daje, zamiast nakrętki to kręcą się całe igły, ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ?

ręczny w e36 ma dwie regulacje, przy dźwigi ręcznego pod mieszkiem, ale jeśli tutaj z jakiegoś powodu nie możesz regulować (u mnie ta regulacja działa, kręcą się same nakrętki, spróbuj rozruszać) to możesz jeszcze regulować przy bębnach/tarczobębnach.

Teoretycznie przy bębnach masz samoregulatory, ale po 20 latach na 100% nie są już sprawne, ewentualnie możesz mieć jeszcze jeszcze jeden przypadek a mianowicie rozciągnięte linki, wtedy pomoże tylko ich wymiana.

Opublikowano

pierwszą regulację trzeba zrobić,z tyłu

unosisz koło,wykręcasz śrubę od koła i masz dostep do śruby regulacyjnej szczęki ręcznego

podkręcasz tak ,aby delikatnie tarło o beben

to samo z drugim kołem

w kabinie pod osłoną dżwigni kasujesz luz na linkach,jeżeli szpilka linki się kręci,to trzeba ją przytrzymać szczypcami

Opublikowano
Byłem wczoraj u kolegi z autem i okazało się że linki były do wymiany, dosłownie wisiały :D aż tak były naciągnięte, teraz ręczny trzyma tak jak powinien.