Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z takich minusów to handlarski bełkot typu model 2006 który nic nie zmienia w stosunku do 2005 oraz OC na nr VIN na którym nie możesz się poruszać, do tego fakt że nie ma nigdzie handlarza na żadnym papierze i później możesz szukać wiatru w polu, brak zdjęć pod maską. Za 45koła przedlift kombi ze słusznym przelotem powinien być w bdb stanie wg mnie więc sprawdzaj go dokładnie :cool2:

Edit: Poza tym czemu kopiujesz auto które już było i nawet się na jej temat wypowiadałeś, co sprzedać nie możesz?

Opublikowano
mi za ten rocznik uc wyliczył 8tyś akcyzy,dopiero po opisie rzeczoznawcy udało się zejść do 3tysi
Opublikowano
18% wartości auta,wycena uc to jakieś 55tyś,

Nie wiem czy coś się zmieniło ale przecież do opłacenia akcyzy pomniejszasz tą wartość o vat i akcyzę i od tej kwoty płacisz akcyzę. Przynajmniej mi tak biuro liczyło w 2013 roku. Kurcze nie jestem pewien na 100% ale tak chyba było.

Opublikowano
18% wartości auta,wycena uc to jakieś 55tyś,

Nie wiem czy coś się zmieniło ale przecież do opłacenia akcyzy pomniejszasz tą wartość o vat i akcyzę i od tej kwoty płacisz akcyzę. Przynajmniej mi tak biuro liczyło w 2013 roku. Kurcze nie jestem pewien na 100% ale tak chyba było.

ja na umowie miałem 2600chf od tego tego płaciłem cło i vat w w CH,W Polskim UC pani po wypełnieniu dokumentów podniosła mi wartość na około 55tyś i od tego naliczyła mi ponownie wartość akcyzy i pomniejszyła o około 2500zł bo tyle pozwalają jej przepisy,ja się nie zgodziłem i jeszcze raz udałem się już z opisem rzeczoznawcy

Opublikowano
Ja kupowałem w 2013 e91 po przeliczeniu euro na pln 57kzł faktura. Wartość auta według eurotax 55kzł. Akcyzę płaciłem od 44kzł i tak mi wytłumaczyli w biurze które rejestrowało mi auto że pomniejszają wartość o vat i akcyzę i ta kwota jest podstawą do naliczenia akcyzy. Może ze Szwajcarii jest inaczej i mówię sam tego nie załatwiałem.