Skocz do zawartości

Zamek tylnej klapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam od jakiegoś czasu problem z zamkiem tylnej klapy, 520d rok 2007

gdy otwieram z kluczyka czy z kabiny bagażnik to po pewnym czasie przestaje działać elektronika w zamku tzn

ostatnio chciałem z kluczyka otworzyć i nie mogłem wiec otworzyłem kluczykiem manualnie i już potem zamknąć nie mogłem ,

ściągnąłem tapicerkę w bagażniku i odłączyłem kostkę która jest w zamku i działa tylko muszę otwierać cały czas kluczykiem i nie było by problemu gdyby nie to ze nie mam podświetlonej rejestracji i cały czas mi pika ze mam otwarty bagażnik o co chodzi z tym przepalaniem? wspomnę ze już chyba z 5 wymieniłem i zawsze to samo elektronika pada w zamku może ktoś wie coś na ten temat czemu przepala ? Wielkie dzięki za wszelkie informacje.

Opublikowano
sprawdzałeś przewody które idą do klapy w peszlach, u mnie co prawda w e91 był ten sam problem i winne okazały się właśnie przewody które były przerwane i robiły zwarcie
Opublikowano
Standardowy problem w e60, pewnie pekl brazowy kabel. Jest w prawej rurce, sprawdz cala wiazke, mialem tak w tamtym roku :mrgreen: nie moglem zamknac bagaznika pod sklepem.
Opublikowano
  • Autor
Wydaje mi się ze to nie jest przerwany przewód bo gdy wymienię zamek to działa przez jakiś czas jest tak jak by coś powodowało przepalanie zamka bo elektronika w nim cały czas pada :(
Opublikowano
  • Autor
A wie ktoś może który kabel trzeba odłączyć by na desce nie wyświetlała się informacja ze nie ma podświetlenia rejestracji i by nie pikało ze klapa otwarta , można to jakoś ominąć by otwierać porostu kluczykiem bo nie przeszkadza mi to tylko denerwująca jest ta inf na desce cały czas no i chciał bym by rejestracja była podświetlona :(
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A wie ktoś może który kabel trzeba odłączyć by na desce nie wyświetlała się informacja ze nie ma podświetlenia rejestracji i by nie pikało ze klapa otwarta , można to jakoś ominąć by otwierać porostu kluczykiem bo nie przeszkadza mi to tylko denerwująca jest ta inf na desce cały czas no i chciał bym by rejestracja była podświetlona :(

Info o błędzie przepalonych źarówkach jest moźliwe tylko przez kodowanie np NCS, ale nie rób tego zajmij się zlokalizowaniem usterki bo jeden problem robi następny.

Jaki model 5 sedam czy kombi ?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Autor
To jest 520d sedan z 2007 roku to jest ta biznes edycja
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

http://i610.photobucket.com/albums/tt181/malysz1976/Mobile%20Uploads/20160306_161409_zpsoui9yj7y.png

Temat wałkowany juź pare razy, na zdjęciu masz zaznaczone miejsce w którym przerywają się kable - musisz zdjąć osłone akumlatora odchylić prawy boczek i zobaczysz ten widok , kable które wychodzą z ramienia klapy bagaźnika rozizolować sprawdzić zlutować zaizolować i gotowe :D

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Autor
Dzięki wielkie jutro sprawdzę i napisze czy to był ten problem .
Opublikowano
  • Autor
Bardzo dziękuje za inf dziś sprawdziłem ściągnąłem izolacje i miałeś racje brązowy kabel był przerwany tak jak by był przecięty , wydaje mi się ze kable są zbyt napięte i przy częstym otwieraniu ulegają uszkodzeniu jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie ma sprawy :D to niestety jest jedna z wad naszej marki
Opublikowano
Ja dobrze zailozowalem wszystkie i popsikalem rurke od srodka silikonem w spreju, zeby niebylo az takiego tarcia ostrego.