Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość

Szukałem odpowiedzi na moje pytanie lecz niestety nigdzie jej nie znalazłem a mianowicie

Posiadam radio bmw business c53 marki Becker cienkie piny oraz ori zmieniarkę w bagażniku ale niestety nie jest ona nigdzie podłączona . Wiem że potrzebne są dwa kable sterujący oraz zasilający których nie posiadam . Pytanie brzmi Gdzie/Jakie mam kupić te kable oraz gdzie się je dokładnie podłącza ???

Opublikowano
Sprawdzałeś w VIN, czy ta zmieniarka jest fabryczna? Jeśli tak, to kable muszą być, chyba nikt by nie wyjmował wiązki. Ja bym zaczął od zdekodowania VIN, dowiesz się czy była zmieniarka, czy może chociaż sama instalacja. Jeśli była, to może wtyczki uciekły gdzieś pod tapicerkę. A jeśli nie, to czeka cię kupienie wiązki i ciągnięcie.
Opublikowano
Fabrycznie nie było zmieniarki była dokupiona taka jak siedziała w e39 fabrycznie więc wiązki też nie ma , sprawdzałem . Dlatego moje pytanie jakie muszę kupić te kable i jak je podłączyć ? jeden kabel radio-zmieniarka a 2 ??