Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj zauważyłem dziwny dym w okolicy alternatora po włączeniu podgrzewacza jak samochód się nagrzeje to nic się nie dymi. Szukałem w Google i ludzie piszą ze nagrzewacz obciąża alternator błędów nie ma czy czeka mnie regeneracja alternatora?

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano

spr napiecie podczas pracy podgrzewacza w tescie 9.0

gdy nie pracuje tez sprawdz czy jest 14.4/14.5V

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Napięcie 14.4 ale to już silnik był rozgrzany i nagrzewnica nie chodziła dodam że gdy jechałem do mechanika to nic się nie dymilo... może być tak że na postoju jak się odpali samochód i załączyć się podgrzewacz (auto cały czas stoi) to samochód ma za niskie obroty i alternator niedomaga? Mechanik stwierdził że trzeba zostawić auto rano jak wystygnie to odpala i popatrza skąd leci ten dymek. Jakieś pomysły czy się nie bawić i podstawić auto do mechanika?

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
O co chodzi z tymi testami 0.9? Rozumie ze chodzi o te ukryte funkcjie? Jutro sprawdzę napięcie przy obciążeniu.

721015571

Opublikowano
Miałem to samo jak przy wymianie pompy wspomagania zalałem alternator.Jak podgrzewacz się aktywował i alternator robił gorący to leciał dymek
Opublikowano
No właśnie od tego gościa co kupiłem to bmw właśnie mówił mi ze zmieniał płyn od wspomagania (brak jakichkolwiek wyciekow) i coś mu się ulalo przy odpowietrzaniu. Jak kolego sobie poradziłem z tym? Regeneracjia alternatora pomogła?

721015571

Opublikowano
To co bawić się w regeneracjię czy odrazu kupić używke na allegro i dac do sprawdzenia.

721015571

Opublikowano

Napięcie aku. po nocy 11.9-12v po odpaleniu ładowanie pokazuje 13.7-14.3 nie wiem czy podgrzewacz elektryczny się załączyl temp. zew. +9* dałem rozmrażanie przedniej szyby podgrzewanie tylnej radio światła ładowanie wachalo się w granicy 13.4-14.0 alternator się nie grzeje nic się nie dymi jak narazie.

Teraz pytanie czy ten podgrzewacz elektryczny zalacza się tak jak świece żarowe czyli przy temp +5*?

721015571

Opublikowano
mam pytanie jak włączysz ogrzewanie tylnej szyby..albo jak załączy się podgrzewacz..to masz efekt przygasania lampki oświetlenia w środku? i spadki napiecia od 14 v do 13.3 i tak w koło?
Opublikowano
Nie zwróciłem uwagi czy mi coś przygasa ale na wolnych obrotach pod obciążeniem spada napięcie alternatora tzn. ładowania.

721015571

Opublikowano
Napięcie na rozgrzanym silniku podczas jazdy pokazuje 14.1-14.3

721015571

Opublikowano
No i temperatura spadła do około 0 stopni 8 była okazja sprawdzić jak się zachowuje alternator. Wiec tak po odpaleniu zalacza się elektryczny podgrzewacz 13.7-13.8 gdy obciąże go jeszcze rozmrazaniem przedniej szyby i tylnej do tego światła i napięcie pokazuje 13.3 może poprostu ja się tym za bardzo przejmuje a wystarczy nie obciążać alternatora tym wszystkim na postoju no do puki podgrzewacz elektryczny się nie wyłączy.

721015571