Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukam w Warszawie lub okolicach Warsztatu który sprzeda mi i wymieni kompletna głowice(urzywana) lub caly silnik, chodzi jak diesel wiec nie wydaje mi sie aby remont byl oplacalny-wiadoma usterka. W gre wchodza silniki: 1.6 lub 1.8 M40 i z tego co wiem M43 1.6 inne nie pasuja bo to automat z 93r. 1.6
Opublikowano
To, że to automat nie ma nic do rzeczy. Nie zgodzę się z faktem, że remont nie jest opłacalny. Kupienie używanej głowicy zawsze wiąże się z ryzykiem. Naprawiając naprawiasz na nowych częściach. Ja zdecydowałem się na wymianę popychaczy rok temu i jest git.
www.swiatdrewna.eu
Opublikowano

Moim zdaniem tez nie warto kupowac uzywanej glowicy czy silnika. Zawsze kupujesz kota w worku i za miesia moze zrobic sie to samo.

Do wymiany nalezaloby zaliczyc popychacze, dzwigienki zaworowe i walek rozrzadu. To da sie bez problemu zrobic bez sciagania glowicy.

Natomiast jezeli zdecydujesz sie ja sciagnac to wymienilbym jeszcze uszczelniacze zaworowe, sprawdzil wszystkie zawory i podocieral gniazda zaworowe.

Taki remoncik choc w kosztach spory ale oplacalny.

No i po remoncie nie wlewaj mineralnego oleju