Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.... nigdy nie posiadałem zadnego samochodu marki BMW, mam nadzieje ze nikt nie będzie miał mi za tego za zle :D Od dawien dawna szukam oraz choruje na wlasnie 850. Moje pytania dotycza serwisowania autka, oraz czy warto inwestować w taki samochod???? Czy z biegiem czasu pieniedze mi się zwroca???

-na co mam zwrocic najwieksza uwagę przy zakupie tego cacka ????

Ponizej umieszczam link z samochodem którego niedługo będę ogladal i jestem bliski zakupu. Proszę was o pomoc czy warto za taka cene nabyc takie maleństwo??? Z góry dziekuje i Pozdrawiam

http://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-850-I-299PS%2CORGINALL-70000km%2CVoll%2CTOP/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,ms1:3500_43_/pg:vipcar/220591344.html

• 3 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Czesc.

Ten samochod zostal sprowadzony z Japonii. widzialem go chyba na ktorejs aukcji w jp ale ceny nie pamietam. To dobrze bo przebieg bedzie ok i stan blacharski tez ok.

Ale nie wiadomo zanim nie zobaczysz.

Drugie, jezeli chcesz kupic takie auto to musi byc pelne kompletne i w pelnym oryginale ... nie mowie ze to jest zle ... ale oryginalne felgi kosztuja sporo i nie ma za duzo ofert, nie ma w nim juz oryginalnej deski bo to cos zamiennego ... jest godne pozalowania. Nie wiadomo co z tym zrobiono ... trzeba ocenic. Uzywane OBC jest trudne do zdobycia ... i ceny ... Radyjko tez zadko sie trafia ...

Ciemne szyby i zbyt duzo "nalep" na tylnej klapie ... coz ... :cry:

Lakier czy jest orygianl, przod bez kratki, widac niestaranne przygotowanie auta, skory raczej ok.

Zobaczyc, pojechac na kanal, pojechac do SKP zbadac spaliny - za 20zl mozna dowiedziec sie czy silnik nie jest na wykonczeniu - spaliny - przy okazji za kolejne 20zl sprawdzisz zawieszenie na trzepakach ...

Dasz rade, ale nie napalaj sie na pierwszy lepszy.

Nie znam auta i sprzedawcy ale za taka kase to auto jest nieprzygotowane do sprzedazy. Nie pytaj ile jest warte bo nie wiem, trzeba ocenic widzac w realu.

850ki z tego rocznika sa kaprysne ... ale fajne ... skrzynia w tym automacie jest tylko 4 biegowa ...

Poczytaj - jest sporo na temat 8ek w necie.

VIN - sprawdziles? Zapytaj o ocene aukcji w jp - 3.5 to min do akceptacji - popros o opis z aukcji - uszkodzenia sa opisane dokladnie - czy sa dokumenty serwisowe - skad to auto jest - region - na ktorej aukcji kupiono?

pozdr.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska