Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam taki problem. Otóż moje wozidło to e30 z silnikiem m50b25.Wczoraj robiłem nagrzewnicę bo mi płyn wywaliło elektrozaworem przy chłodniczce nagrzewnicy. Cały układ chłodzenia pusty , więc po zalaniu układu przez zbiorniczek nie mam bladego pojęcia jak to teraz odpowietrzyć. Dodam że chłodnica bez odpowietrzników. Poradzicie coś ? Pozdrwiam ;)
Opublikowano
no to problem w oryginale chłodnica od m50 ma odpowietrznik możesz zdjąć górny wąż z chłodnicy i pomalu dolewać płynu w kierunku silnika ,a dolny wąż chlodnicy delikatnie naciskaj aż nie będzie wychodzić powietrze
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano
Chyba jakoś samoczynnie się odpowietrzyło , tak mi się bynajmniej wydaję. Bo chłodniczka nagrzewnicy gorąca , przewody do chłodnicy cieczy chłodzącej gorące , chłodnica też więc chyba ok. Robiłem to tak że na otwartym zbiorniczku stanąłem przednim lewym kołem na wzniesieniu , aby zbiorniczek był najwyżej i zagotowałem płyn poprzez nagrzany silnik.