Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! W swojej jedynce mam standardowe lampy i żarówki barwy ciepłej (żółte) chciałbym coś z tym zrobić. mój pierwszy pomysł to całkowita wymiana przednich lamp na nowe z ringami i soczewkami lecz stwierdziłem że trochę szkoda pieniędzy, później oglądałem te markery ring ale niezbyt mi się to podoba i te podłączanie tego wszystkiego nie jestem fanem więc chcę wybrać chyba najprostszy sposób czyli wymiana żarówek na te z zimnym światłem (białe). Mam już nawet wybrane oto one Philips H7 White Vision 4300K czy te żarówki są godne polecenia są jakieś lepsze ? Opinie z tego co czytałem są dobre.

Mam jeszcze kilka pytań mianowicie :

1. Jest to mój pierwszy samochód więc przygodę z autami dopiero zaczynam i niektórych rzeczy jeszcze nie wiem więc pytam się czy ten zestaw żarówek pasuje i do świateł mijania i drogowych ? Chcę wymienić wszystkie żarówki na jednakowe i upewniam się czy gdy kupie 2 komplety to będą pasować do drogowych i mijania.

2. W zastawie są dodawane żarówki 2xW5W to są jeżeli się nie mylę postojowe ? Czyli jeżeli dobrze myślę główne światła będę miał zrobione

3. Gdybym kupił 2 komplety będę miał 2 wolne żarówki 2xW5W czy da się je zamontować do oświetlania tablicy rejestracyjnej ?

4. Jakie żarówki muszę kupić do świateł przeciwmgielnych chciałbym także o takiej samej barwię lecz nie wiem jakie tam potrzeba ;/

p.s może macie jakieś własne ciekawe pomysły co do oświetlenia więc proszę śmiało podawać :) dzieki i pozdrawiam!

Opublikowano
Witam! W swojej jedynce mam standardowe lampy i żarówki barwy ciepłej (żółte) chciałbym coś z tym zrobić. mój pierwszy pomysł to całkowita wymiana przednich lamp na nowe z ringami i soczewkami lecz stwierdziłem że trochę szkoda pieniędzy, później oglądałem te markery ring ale niezbyt mi się to podoba i te podłączanie tego wszystkiego nie jestem fanem więc chcę wybrać chyba najprostszy sposób czyli wymiana żarówek na te z zimnym światłem (białe). Mam już nawet wybrane oto one Philips H7 White Vision 4300K czy te żarówki są godne polecenia są jakieś lepsze ? Opinie z tego co czytałem są dobre.

Mam jeszcze kilka pytań mianowicie :

1. Jest to mój pierwszy samochód więc przygodę z autami dopiero zaczynam i niektórych rzeczy jeszcze nie wiem więc pytam się czy ten zestaw żarówek pasuje i do świateł mijania i drogowych ? Chcę wymienić wszystkie żarówki na jednakowe i upewniam się czy gdy kupie 2 komplety to będą pasować do drogowych i mijania.

2. W zastawie są dodawane żarówki 2xW5W to są jeżeli się nie mylę postojowe ? Czyli jeżeli dobrze myślę główne światła będę miał zrobione

3. Gdybym kupił 2 komplety będę miał 2 wolne żarówki 2xW5W czy da się je zamontować do oświetlania tablicy rejestracyjnej ?

4. Jakie żarówki muszę kupić do świateł przeciwmgielnych chciałbym także o takiej samej barwię lecz nie wiem jakie tam potrzeba ;/

p.s może macie jakieś własne ciekawe pomysły co do oświetlenia więc proszę śmiało podawać :) dzieki i pozdrawiam!

Powiem tak, nie opłaca się wymienać całych refketorów na jakieś zaminniki z ringami. Jeżeli już do zainwetuj w xenony, ale to koszt minimum 2000tys zł. Co do tych żarówek miałem je są abrdzo fajne sprawdzają się, aczkolwiek nie ejst to xenon.

ad1)Na pewno jeden zestaw pasuje do świateł mijania i postojowych (W5W). Jeżeli chcesz drogowe musisz zobaczyć jakie tam wchodza i kupić drógi zestaw, chociaż to bez sensu bo do drogowych założyłbym coś +100 %. Używa sie ich rzadko i tylko po to żeby dobrze oświetlić drogę.

ad2)Będziesz miał zrobione i mijania ( te co są cały czas) i postojowe. Zgadza się.

ad3)Oczywiście możesz zamontować tam żaróweczki wchodza W5W o ile nie masz samochodu po lifcie i z tyłu do podświetlanie nie masz ledów.

ad4) Ja bym przeciwmgielnych nie ruszał, nawet nie dostaniesz takich w dobrej cenie i jakości o takiej barwie.

Ewentualnie pomyśl o jakiś Phillips Blue Viosion, dają fajny efekt mają homologację. Nie kupuj nic z alledrogo bo są bez homologacji i chu** świecą. Z bluevision masz też postojówki w zestawie.

Opublikowano
Jakie zarowki h7 zalozysz i tak beda swiecily na zolto, nigdy nie osiagniesz barwy z xenona. Kup takie co dobrze swieca i beda dobrze oswietlaly droge. Jezeli sa z can bus blad nie wyskoczy. Co do zarowek przecimglowych mam oryginalne zolte i naprawde w nie trzeba ich zmieniac bo takie swiatlo sie przydaje podczas mgly. Obie wymienione w postach beda dobre.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Can-Bus-y sa w zarowkach LED poniewaz maja za maly pobor pradu i komputer mysli ze jest przepalona zarowka.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Ja moge polecic osram nightbreaker unlimited. Super biale swiatlo, a roznica miedzy zwyklymi zarowkami jest nie do porownania... Mialem je rok w samochodzie, który potem sprzedałem więc na pewno wytrzymują troszkę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)

e87 118d: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=210&t=369493

ex e87 116i: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=297577 :D

Opublikowano
Zakupiłem Philips H7 White Vision do świateł mijania oraz Philips H7 X-treme Vision +130% do świateł drogowych, zobaczymy jaki będzie efekt jak nie zapomnę zamieszczę zdjęcie albo napiszę czy efekt mnie zadawala :)
  • 1 miesiąc temu...