Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , ok 2 miesięcy temu kupiłem e92 c25xi 2007 rok , auto do końca serwisowane w aso obecny przebieg auta to 131 tys.km :wink: Ostatnio pomyślałem żeby kupić z litr oleju na dolewkę w razie "W" lepiej mieć niż nie mieć :P I ku mojemu zdziwieniu jest karteczka serwisowa BMW i widnieje tam 10w40 i tutaj moje pytanie dlaczego taki silnik zalany jest Półsyntetykiem :roll: ? Miałem wcześniej kilka aut , lepszych czy gorszych i każdy od początku zalewany był 5w40 czyli syntetykiem a obecnie mam najlepsze auto z wszystkich które miałem a posiada ono najgorszy olej :D :D :D Wyjaśni mi ktoś dlaczego jest olej mineralny ?
Opublikowano
Jedz do serwisu i po numerze win powiedzą ci kiedy była wymiana oleju i co tam nalali. Wydaje mi się ze ktoś pomylił wpis w karteczce bo bardzo wątpię żeby w serwisie bmw nalali taki olej. Lub po prostu wymień i nalej 5w30 lub 0w40
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Specjalny temat, gdyby każdy z problemem oleju używał wyszukiwarki i pisał tam to temat byłby cały czas na górze: viewtopic.php?f=70&t=181830&start=1155

Specjalistą od 325xi i olejów jest na forum Rivasi, który już chyba trzecim takim motorem swoją budę pędzi.

3A0jS9b.png
Opublikowano

Dobra wyjaśniło się , zadzwoniłem do ASO gdzie było serwisowane auto - Że też o tym nie pomyślałem ...

Ostatni serwis auto miało ok 7 tys.km temu i od samego początku do końca wlewany jest olej 5w30 :wink: Więc albo ktoś się pomylił albo nie wiem :P

Opublikowano
Wymień olej dla świętego spokoju. Po kupnie zawsze tak robię i nie patrzę kiedy było wymieniane. Kup taki jak trzeba, czyli syntetyk, zalej płukankę przed wymianą, wsadź nowy filtr i będziesz spał spokojnie.