Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Kupilem kilka dni temu e 46 325 Ci 2002r. Pojezdzilem nią niecały dzień ,wracalem z miasta patrzę a tu temperatura silnika sie podnosi ku czerwonej kresce odrazy zjechalem na pobocze otworzylem maskę z korka delikatnie unosiła sie para wody. Zauwazylem ze wentylator nie pracowal gdy była tak wysoka temp... Teraz pytanie do was czy to wina wentylatora ze zagitowaka sie woda? A moze to jednak termostat? Czy mógł sie zapowietrzyc układ chłodzenia ? I najgorsze czy to uszczelka do wymiany ? Czekam na ODP Edytowane przez jogi0705
Opublikowano

A może jest zapowietrzona??? Węże masz mocno twarde jak odpalisz motor?? Jak tak to uszczelka jak nie nie to odpowietrz układ i wtedy sprawdź i jeszcze korek możesz sprawdzić czy jest ok.

W inpie jest test wentylatora możesz go tak wyzwolić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wentylator powinien pracować. Rozumiem, że masz elektryczny? Nie wisko? Jeśli elektryczny to moduł do naprawy/wymiany.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Kolego albo termostat albo układ zapowietrzony. Czy nie zauwazyles ze temperatura skacze? Czy grzeje sie na wolnych czy tylko podczas jazdy>
Opublikowano
Auto juz stoi w serwisie bede pisał na bierzaco co sie dzieje i jakie są postępy. Nie wiem czy mam visco czy elektryczny to jest 2002 r. Płyn chłodniczy zanotował mi sie podczas jazdy przy 120 km na 5 biegu jechalem taka prędkością 30 km i zagotowalo. Trochę dziwne bo parę godzin wcześniej krecilem sie po mieście i biegi do 6 tys obrotów odkrecalem 1,2,3 i nie zagotowalo a na trasie przy spokojnej jezdzie zagotowalo