Skocz do zawartości

Bmw e60 530d 2003r Wymiana filtra odmy-separatora,,,,,?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktoś może wrzucić opis jak samemu wymienić odme -separator oleju,bo coś nigdzie nie mogę znaleźć a chcę samemu wymienić i nie wiem jak się do tego zabrać :oops:

Czy po prostu pojechać do warsztatu,jaki możę być koszt takiej operacji.

I jeszcze jedno pytanie jak sprawdzić czy odma jest dobra ,słyszałem że trzeba odkręcić korek wlewu oleju i jak zasysa powietrze to zepsuta a jak wypycha to że dobra,chyba że zna ktoś jakiś inny sposób to proszę o poradę....

a to link z allegro tej części

http://allegro.pl/filtr-odma-separator-oleju-bmw-e60-e61-530d-530-d-i5012076223.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na Youtube masz filmiki, wpisz w wyszukiwarce "wymiana odmy bmw" i wyświetli się sporo informacji.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podepnę się pod temat, moja 530 xd bierze 2-3 l oleju na 15 tys km sporo oleju jest w dolocie.

Auto nie kopci ma moc i turbo nie słychać, ostatnio dostałem się do odmy i nic tam nie stwierdziłem na oko było czysto oleju brak i nie zmieniłem odmy.

Jak poznać czy odma działa ok? Widziałem fotki zapchanych separatorów, mój wyglądał czysto.

Zmieniać odmę czy dać turbo do regeneracji?

• 5 lat później...