Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zacznijmy od tego że mam taką kierownicę : http://666kb.com/i/cc8n5tf4rdvyk1we6.jpg

Przyciski zmiany głośności działają, te od telefonu nie ale nie mam tych funkcji więc ok.

Problem jest z przyciskami po stronie prawej. Po włączeniu podświetlenia wyglądają normalnie (podświetlają się) ale reakcji po naciśnięciu brak.

Czytałem że niby po wystrzeleniu poduszki się psują (nie wiem jak z tym było samochód był kupiony już z tą wadą).

Chciałbym jakoś to naprawić ale nie wiem jak zdemontować te przyciski, z tyłu nie ma żadnej śruby a od środka też za bardzo nie widzę jak to zdemontować.

Próbowałem trochę mocniej to poruszać ale nic to nie dało a z drugiej strony nie chcę połamać.

Wie ktoś jak to zdjąć ? Będę mógł się przyjrzeć.

Co do diagnozy to albo przyciski albo taśma pod kierownicą ?

Opublikowano

Na 90% przyciski multifunkcji uszkodzone. nie ma tam co naprawiać. Trzeba wymienić komplet - kupisz na allegro.

Co do wyjęcia - to poprostu podważa się je i wychodzą.

• 2 lata później...
Opublikowano
Podważa się same przyciski, pojedynczo? Czy tą zaślepkę która okala 4 przyciski po każdej ze stron?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wiem,że to wydatek,ale nie lepiej poszukać i kupić sobie w dobrych pieniądzach kierownicę sportową z okrągłą poduszką,a wywalić tę z autobusu? odświeży Ci autko.