Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc od września przesiadłem się do f32 428i

samochód produkcji sierpniowej z manualną skrzynią biegów, m pakietem, tapicerka alkantara hexagon, wydechem performance i lotką :)

Jestem zadowolony, osiągi są bardzo dobre jak na 2 litrowy silnik a i cena zakupu rozsądna ( w zestawieniu z 435i )

aktualnie 5 tysięcy przebiegu, ledwo dotarty.

w planach zmiana kół, dyfuzor performance i może przednia dokładka oraz pod progi

http://s10.ifotos.pl/img/201509151_seewher.jpg

http://s10.ifotos.pl/img/201509151_seewhnq.jpg

Opublikowano

Manual - gratuluję ! No i mam nadzieję, że RWD :)

Nie byłoby forum bez tego pytania- ile pali ? :)

Opublikowano

Samochód z manualną skrzynią biegów i z napędem RWD, wydaje mi się to sensowna konfiguracja dla 2 litrówki.

Zimą mało co jeżdżę a jak spadnie śnieg to stoi w garażu.

Przymierzałem się już nieraz do tych nerek m performance i jakoś nie jestem przekonany

mam wrażenie że się gryzą kolorystycznie z reflektorami ( zbyt ciemne )

http://www.rwcarbon.com/prod_images/xlarge/bmwf32002.jpg

Może to kwestia przyzwyczajenia, może się złamie :P

Co do spalania, ekonomią ten silnik nie powala.

Tankuje orlenowską verve i średnie wychodzi 13.8 l / 100 km przy jeździe czasem spokojnej a czasem dynamicznej

W trasy nie jeżdżę ale po obwodnicy i po mieście.

Przy spokojnej jeździe da się zejść do 10 litrów.

Szybka jazda to pod 20 litrów.

Wydaje mi się mimo wszystko że nie jest źle, silnik jest trochę wysilony jak na 2 litry więc coś musi łyknąć

Opublikowano

To pali Ci jak moja 650ix :D Ten downsizing jest tak idiotyczny, że ja nie wiem kto ma z tego jakikolwiek pożytek ;]

A co do czarnych nerek, tak to powinno wyglądać:

http://i.imgur.com/JKW6czd.jpg

Ktoś już na forum lampy tak na czarno przerabiał: viewtopic.php?f=158&t=244452&start=855

Opublikowano

Niestety, ale przynajmniej ubezpieczenie mniej wychodzi :P

Dokładnie, założę grill performance a reflektorami oświetlę plantacje :8)

Opublikowano

Ładne auto. Sam mam słabość do białego + mpakiet. Osobiście bym zostawił jak jest. ;)

Sławomir - korzyści mają lobbyści pro ekologiczni i producent. Łatwiej wytłumaczyć szybsze zużycie 2.0t niż dużego n/a. Chociaż osobiście cieszę się że na stała era turbo w BMW.

Opublikowano

Kolejny Krakus i koljeny białaś z 2,8i :-)

Fajne auto tylko ten manual chyba musi być dramatyczny :D już sobie nie wyobrażam jazdy z manualem .

Do zobaczenia na drodze ;-) ja mam taką dokładkę jak wysłaeś zdjęcie i czarną nerkę performance na przodzie czarny dach i felgi 20" performance więc widoczny punkt na mieście .

Opublikowano

Jeździłem przed zamówieniem zarówno automatem jak i manualem w f32 . Nie żeby automat był zły ale po prostu lepiej czuje samochód ze skrzynią manualną. mam jeszcze f30 z automatem - komfort jazdy nieporównywalny ale mimo wszystko nie żałuje wyboru i jestem bardzo zadowolony z tej konfiguracji.

Pewnie się nie raz jeszcze zobaczymy na mieście, ostatni raz widziałem Cię ale to jeszcze w poprzednim e90 na A4 w stronę balic. Chyba ktoś kogoś gonił :twisted:

Opublikowano

Ahhh to Ty :D

Wiesz jak to jest diesle ... dpfy itd ... :D trzeba gonić jak ktoś ucieka

Ja e90 miałem w manualu i byłem mega zadowolony F-ką nie jezdziłem w manualu więc się nie wypowiem czy jest fajnie :-) ale przy 8 stopniowym automacie sportowym jazda jest bajką ;)

Opublikowano
Wlasnie jak z tym automatem sportowym ? Jest odczuwalna różnica w jezdzie miedzy zwykłym 8 biegowym a sportową ? Bo roznica w cenie z powodu łopatek ?
  • 2 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

O widze kolejna wannę w Krakowie ;) Ładne suto gratuluje .

P.s. Dobrzanski dał Ci chociaż 14% rabatu ? Sprawdzałeś

W M-Carsie cene?

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

• 10 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dziale giełda (dobrze ,że wstawiłeś) chyba będzie częściej obserwowane niż tu :)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę że znajdzie się ktoś taki jak ja, 5tka mimo wszystko to samochód z założenia komfortowy więc manual nie pasuje. Może nie będzie tak zle, ktoś już do mnie dzwonił, ktoś jest zainteresowany .. :P

Ale prawda automat do sprzedania lepszy ...