Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na zdjęciu, musisz tylko trochę rynienke docisnąć żeby klucz wszedł. To śruby bez nakrętek więc z tyłu nic nie wypadnie. Przednia szyba jest chyba na 6 takich samych. Te śruby regulują też szybę kilka mm w poziomie i w pionie jeśli szczelina z którejś strony jest za dużo lub za mała można korygować zamknięcie.

f625a2538290f5c3153304b52a6802d9.jpg

x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano
Super dzięki zerknę później do tego choć z rozmowy z panem od dachów wiem że na 100% pozrywane są uchwyty szyby i prawdopodobnie linka. Na razie mi nie przeszkadza że dach nie działa tylko nie chciał bym żeby do auta nalało przez to. Myślę że warto poczekać i zrobić to raz a dobrze
Opublikowano
Nalać się nie naleje, bo są wokół rynienki i na łączeniu szyb też więc nawet jeśli jest szczelina to woda znajdzie drogę na zewnątrz
x3334a545255abac1e52.jpg
  • 1 rok później...
Opublikowano

Rozwiązuje problemy z panoramą :D

Specjalizujemy się w naprawach dachów panoramicznych w autach marki BMW w Płocku - zapraszamy wszystkich co maja problem z dachem panoramicznym bądź chcą prze serwisować panoramę przed sezonem letnim, dla użytkowników forum duże rabaty na usługi (prosimy wspomnieć o forum)

Zalecamy wcześniejsze telefoniczne rezerwacje terminów wizyt tel. 508 28 77 26

https://www.olx.pl/oferta/naprawa-szybe ... xrz4F.html

Zapraszam !!! :cool2: :cool2: :cool2:

• 2 lata później...
Opublikowano
u mnie w mojej bm-ce mam podobny problem ale troche inny a mianowice przednia czesc panoramy otwiera sie do konca i automatycznie zamyka sie . probowalem kalibrowac dach i proces dochodzi do ostatniej czesci ale przy zamykaniu rolety nic sie nie dzieje i proces kalibracji nie jest dokonczony wie ktos moze o co chodzi, dodam ze wszystko dzialalo ok az do zimy po zimie cos sie ryplo albo po wymianie akumulatora wymienialem go zima i wraz z moim mechanikiem kalibrowalismy szyby ale nie dach jak przyszla wiosna chcialem troche na otwartej panoramie posmigac a tu lipa ...... :oops:
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)
Warto sprawdzić napęd rolety. Edytowane przez Panorama BMW
  • 1 rok później...
Opublikowano

Moi drodzy, jestem w trakcie uzdrawiania mojej panoramy. Poradziłem sobie już z niezamykającą się tylną szybą, oczywiście "wyłączając" ją mechanicznie. Dziękuję za wsparcie. Została mi niewyskakująca przednia osłona przed wiatrem (ta z siatką). wysuwa się troszeczkę ale nie do końca. Panoramę kręcę obecnie korbką, bo podsufitka i zasłonki poszły do powleczenia materiałem. Czy ktoś może ma doświadczenia w tym zakresie?

Drugi temat to odpływy. Niestety pod przednimi fotelami z lewej i prawej strony znalazłem wodę. Z lewej odpływ był zatkany. Z prawej natomiast niestety poprzedni właściciel coś gmerał i wąż odpływowy nie wystaje z progu od spodu i woda leje się po słupku A na wysokości kokpitu. Czy ktoś ma doświadczenia z montażem tych węży odpływowych tj. przeciąganiem przez karoserię? ten z prawej strony nie wychodzi tak lekko. Nie chciałbym go wyciągnąć a potem nie móc włożyć.

Będę zobowiązany za każdą podpowiedź.

Pozdrawiam

dirty

• 1 rok później...
Opublikowano

Witaj, przednia osłona zacznie działać po zrobieniu adaptacji, odpaleniu silnika i ruszeniu autem do przodu.