Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie... Teraz dokładnie nie potrafię oddać tego czegoś, ale jest tak jakieś 2,3 metry po ruszeniu. Coś jak by metal o metal zaharatał (ale bez dźwięku, tylko delikatniutkie drżenie) i cichutkie zadzwonienie... Wszystko trwa mniej niż sekundę... Przy delikatnym ruszeniu. Mam wrażenie, że to gdzieś koło wału... może to krzyżak?.. Mieliście coś takiego?..

Kiedyś w Polonezie ( :doh: ) też dzoniło jak w kościele przy ruszaniu. Był to krzyżak na wale. Ale nie było drżenia kierownicy.

Człowiek jest jak BMW przy wyprzedzaniu.... szybko odchodzi :D
Opublikowano

Może ten dźwięk jednak dochodzi gdzieś z przodu auta :?:

Wg. Twojego opisu wygląda mi to na załączenie się pompy ABS-u, ona wydaje właśnie taki zgrzytający dźwięk zaraz po ruszeniu, słychać go najczęściej wtedy gdy ruszamy delikatnie. Oczywiście ten dźwięk słychać tylko przy pierwszym ruszaniu po odpaleniu auta.

Opublikowano
Może to być bardziej z przodu.. fakt.. tylko przy pierwszym ruszeniu... najbardziej to rano przy wyprowadzeniu z garażu... Czyli wszystko ok?
Człowiek jest jak BMW przy wyprzedzaniu.... szybko odchodzi :D
Opublikowano
Może to być bardziej z przodu.. fakt.. tylko przy pierwszym ruszeniu... najbardziej to rano przy wyprowadzeniu z garażu... Czyli wszystko ok?

Jeżeli jest tak jak to opisałem to luzik, tak ma być, nie stresuj się niepotrzebnie :wink: