Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie pytanie czy możliwe jest że pompa progowa która działa wytwarza opiłki które zatarły pampę główna tą pod maska. Mianowicie tydzień tamu rozszczelniła mi się główna pompa oddałem do uszczelnienia i przy okazji ją zregenerowali a po przejechaniu okolo 200km padła teraz mechanik twierdzi że progowa pompa wytwarza opiłki które ją zatarły.
Opublikowano

Sądzę, że dopóki nie rozbierzesz progówki to się nie dowiesz. Innej metody nie ma a wróżenie przez internet mało Ci pomoże.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wydaje mi się że nie ma opcji, musiał byś mieć mega tragiczny filtr paliwa żeby przeleciały przez niego opiłki i zatarły pompe CR.
Opublikowano
też mi się wydaje, że nie powinno zatrzeć tamtej pompy skoro progowa jest w 100 % dobra. boję się, że mechanik mi kit wciska ponieważ regenerował tą pompę i po przejechaniu 200 km się rozpadła i teraz wciska kit, żeby nie robić na własny koszt
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
boję się, że mechanik mi kit wciska ponieważ regenerował tą pompę i po przejechaniu 200 km się rozpadła i teraz wciska kit, żeby nie robić na własny koszt

I to jest bardziej prawdopodobne niż pompa progowa wytwarzająca opiłki.

Swoją drogą, to wydaje mi się że pompa progowa ma plastikowy wirnik, choć na 100% pewny nie jestem.

Opublikowano

No właśnie mi się wydawało, że oryginały/firmówki miały metalowy wirnik a kiepskie zamienniki plastik. Ale też na 100% pewien nie jestem.

Pzdr.