Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dwa napedy dvd i cd

Cd odtwarza mp3 ale tylko niektore , wczytuje cala liste z plyty ale czas jes 00.00 i przeskakuje w dol niektore piosenki odtworzy, ze zwyklym audio nie ma zadnego problemu.

Natomiast w dvd wszystko chodzi idealnie czy uszkodzony jest naped CD.?

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Opublikowano

Jak miałem CCC z 2006roku to był to upierdliwy napęd.

Zapomnij aby poszło na verbatimie.

Za to najzwyklejsze płyty maxell brało jak złoto.

CO do dvd było identycznie, zaś jak znalazłem starą partię DVD-R philipsa to czytał idealnie.

Zanim wymienisz laser popróbuj z płytami - tak ja zrobiłem i to był złoty strzał.

Opublikowano

No tak ale na dvd dziala super natomiast na cd lipa bez wzgledu na plyte bralem najtansze najdrozsze i to samo myslalem ze to wina nagrywarki dzisiaj dalem na dol i chodzi idealnie ale navigacje uzywam wiec troche lipa miec mp3 wzamian za navi.

• Członkowie klubu
Opublikowano
zamontuj usb i po sprawie :D
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • Członkowie klubu
Opublikowano

poszukaj na alledrogo radia z usb ew.(usb,bluetooth), swoje radyjko gonisz, potem do podłokietnika wyciągasz usb...

mozna tez na szrocie poszukac lub u kogos kto handluje gratami do bmw i zdemontować całośc z wiązką i gniazdem w podłokietnik :D

Opublikowano
poszukaj na alledrogo radia z usb ew.(usb,bluetooth), swoje radyjko gonisz, potem do podłokietnika wyciągasz usb...

mozna tez na szrocie poszukac lub u kogos kto handluje gratami do bmw i zdemontować całośc z wiązką i gniazdem w podłokietnik :D

To chyba od radia nie zalezy

Opublikowano

A z jaką prędkością nagrywasz ?

Miałem identyczny przypadek ze swoim CCC, nagrywałem płytkę z prędkością x8 i kilka kawałków odtwarzała a reszta 00:00 i następny. Po nagraniu płytki z prędkością x4 wszystko się ładnie odtwarzało. Nie pamiętam jakiej formy była ta płyta bo kupiłem pierwszą lepszą w sklepie.

Opublikowano
Jak masz iphone, możesz airplay stary kupić i podłączyć. Na youtube jest fajny poradnik jak można to zrobić w ciekawy sposób.
Opublikowano
Jak masz iphone, możesz airplay stary kupić i podłączyć. Na youtube jest fajny poradnik jak można to zrobić w ciekawy sposób.

Podeślij ten filmik :D

• Członkowie klubu
Opublikowano

To chyba od radia nie zalezy

ale co ?

Opublikowano

Nagrywam z najwolniejsza na dvd smiga zajeb...ie ale na cd kicha czyscilem laser kilka razy jest poprawa ale i tak nie chodzi jak powinno

Pewnei laser do wymiany ogolnie to grosze wiec nie ma problemu

Narazie kupilem jakis bluetooth adapter do aux i fajnie dziala nawet z iphonem

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Też mam problem z odtwarzaniem MP3 w CCC (2008r) :evil: a właściwie całkowitym jego brakiem.

Byłem ostatnio na grupowym spotkaniu (kodowanie, aktualizacje itp.) w Warszawie u dziqsek

Niby ustawienia wskazują że powinno działać odtwarzanie MP3 ale nie działa.

I to w napędzie DVD jak i CD nie widzi tych plików.

Pliki na pewno mają rozszerzenie .MP3

Płyta w formacie AUDIO działa w obydwóch kieszeniach.

Próbowałem różnych kompresji bitrate od 128/160/192/320 Kb/s - nie działa

Próbowałem różnych nośników Verbatim, TDK, No-Name - nie działa

Próbowałem różnych prędkości nagrania x4, x10, - nie działa

Próbowałem z zamkniętym dyskiem (bez opcji dalszego zapisu) i bez - nie działa

Nie wiem co dalej robić, czyszczenie lasera? ale płyty z AUDIO działa i mapy do Nawigacji też.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Pomału rozkminiłem problem, a mianowicie.

Nero 16 i 17 nagrywa MP3 ale nie są widoczne w CCC (przynajmniej u mnie), nie wiem dlaczego, jakaś struktura lub inaczej zamyka płytę.

Wypaliłem płytkę CD-R VERBATIM 700MB w programie "EZ CD Audio Converter Ultimate 4.0.2" w kompresji bitrate od 128/160/192/320 Kb/s no i działa :lol:

Ale zauważyłem że nie które MP3 są widoczne na nośniku ale nie odtwarzane :evil:

Po sprawdzeniu okazuje się że MP3 z częstotliwością próbkowania 48.0 kHz są pomijane.

Więc wystarczy przekonwertować do 44.1 kHz i śmigają...

Oczywiście najlepiej zgrać swoją kolekcję Audio z kompresją 320 Kb/s cz.prób. 44.1 kHz

:wink:

• 4 lata później...