Skocz do zawartości

Kupione 645Ci. Porady co gdzie i jak zadbać, UWAGI.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Proszę o jakies dobre rady co do BMW 645ci manula 2004r.

Kupiłem go kilka miesięcy temu, nie jestem mechanikiem ale tez nie jestem osoba która

wie tyle o samochodach co to ze nie jeżdżą na wodę. Na co uważać, częste usterki tego silnika.

Wszystko co możecie mi powiedzieć/doradzić, poproszę o wypowiedz bede wdzięczny.

Pozdrawiam. :) :)

Opublikowano
wszystko zalezy na co trafiles jak dbali poprzednicy ;) najczestsze bolaczki rurka plynu chlodniczego uszczelniacze cieknaca pompa vacum ;) po zakupie standardowy zestaw sewiece filtry dobry olej 2xodma wszystko wychodzi pod czas eksploatacji :wink: tez nie ma sie co martwic na zapas ciesz sie jazda a nie czekaj kiedy cos sie zepsuje :cool2:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
wszystko zalezy na co trafiles jak dbali poprzednicy ;) najczestsze bolaczki rurka plynu chlodniczego uszczelniacze cieknaca pompa vacum ;) po zakupie standardowy zestaw sewiece filtry dobry olej 2xodma wszystko wychodzi pod czas eksploatacji :wink: tez nie ma sie co martwic na zapas ciesz sie jazda a nie czekaj kiedy cos sie zepsuje :cool2:

Jaki olej (firma) 5w30 ? Jakiej firmy świece i jaka przerwa na nich ?

Pozdro :)

Opublikowano
Gratulacje. Podstawowa rada z mojej strony to znaleźć dobry serwis, który pozna grata i będzie go prowadził przez dłuższy czas jak dobry lekarz rodzinny, który zna przynajmniej standartowe bolączki klientów.
Opublikowano
Gratulacje. Podstawowa rada z mojej strony to znaleźć dobry serwis, który pozna grata i będzie go prowadził przez dłuższy czas jak dobry lekarz rodzinny, który zna przynajmniej standartowe bolączki klientów.

Serwis to podstawa oraz dobry lekarz. Dokładnie kolego :)

• 2 miesiące temu...