Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie ! :)

Niepokoi mnie dziwny odgłos silnika, który ostatnio jest często słyszalny ..

Chyba że to jest normalana praca tej jednostki. Chciałbym aby ktoś z forumowiczów ocenił czy jest w porządku czy jednak nie i co to może być.

Poniżej podaje link do materiału wideo dotyczący tego dźwięku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja nie słyszę niepokojących dźwięków.
Opublikowano
Dostęp do kompa mam: DIS, INPA i żadnych błedów nie ma. Natomiast śmigam na castrolu edge 5w30 już 2 zamiana i było cicho zawsze.
Opublikowano
a ile masz przebiegu? radziłbym zmienić castrola na coś innego 5w40..ogólnie ten twój dźwięk jest zaraz na zimnym czy bez różnicy czy zimny czy ciepły?
Opublikowano
Wiesz co to było nagrywane na zimny silniku, na ciepłym jest lepiej ale jest to słyszalne ale ciszej chociaż nie ma reguły czasami to znika i tu jest problem. Przebieg to 190 tysięcy.
Opublikowano
Zazdroszczę przebiegu u mnie 300 tyś nabiło niedawno- ten sam motor :D Co do dźwięku u mnie co prawda go nie słyszałem nigdy ale dochodziły podobne z okolic kolektorów wydechowych - pęknięty kolektor który z czasem stawał się coraz głośniejszy
Opublikowano
Być może i wina leży z innej strony.. ja zacząłbym od najprostszego sposobu czyli oleju. Swoją drogą jakie macie bagnety? z numerem 1 433 493? jeśli tak to ile oleju wam wchodzi przy wymianach bo u mnie coś sie nie zgadza co zresztą opisałem w temacie na tym forum :)
Opublikowano

Nie słychać nic niepokojącego. Jak przyłożysz mikrofon pod samą pokrywę to chyba jasne, że głośniej go słychać.

Poza tym zalecam olej Millers.

Opublikowano
Dokładnie, nie ma co na siłe szukać dziury w całym. Gdyby dźwięk z czasem narastał wtedy można myśleć o diagnozie i sposobie rozwiązania usterki.