Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, proszę powiedzcie mi czy w trakcie kolizji drogowej, kiedy ktoś wjeżdża mi w tył, nie jakoś bardzo mocno uderzając (zderzak jest co prawda wbity- chyba zaczepy poszły) może uszkodzić mi automat? Stoję na światłach, bach dostawczak mi walnął w jedną ze stron i teraz skrzynia lekko poszarpuje. Czy może mieć to jakiś związek? Np. z mechatronikiem?
Opublikowano

Moje przemyślenia: jak miałeś na D to nie powinno się nic stać. Napęd jest wtedy "odpięty" od silnika i do tego stoisz na hamulcu. Jak przełączyłeś na P to może być kłopot.

P.S. nie traktuj tego jak wyroczni bo się nie znam.

Opublikowano
Hej , sprawdź dach czy nie masz tzw. łezek (wgniotek co mogło by świadczyć o uszkodzeniu podłogi, pytanie czy nie szarpnęło Ci na wale napędowym i na łączniku oraz łożyskach tylnego mostu, może tam Ci się coś zerwało - powstał luz i szarpie ?
Opublikowano

Czasem przy przyśpieszaniu szarpie i obroty pływają.

Jak wiem, że długo będę stać na czerwonym to wrzucam P...

Opublikowano
Mi walnal gosciu w tylne kolo za kierowca podczas jazdy, zrobilem pomiary auta u wszystko ok i zadnego negatywnego wplywu na dzialanie auta nie odczuwam. Taka ciekawostka