Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema. Dzisiaj wystąpił taki problem. Zajechałem na stację, jeszcze nie zgasiłem samochodu i bagażnik się otworzył, jakby ktoś wcisnął przycisk. Zgasiłem samochód zamknąłem bagażnik i po chwili znowu się otworzył. Tak samo było jak wróciłem i odkluczyłem samochód. Dalej już jechałem po jednokrotnym otworzeniu przyciskiem (1kliknięcie otwierają się drzwi kierowcy, 2x wszystko się otwiera). Potem już nic się nie działo. O co się rozchodzi?
Opublikowano

mozliwe jest uszkodzenie mikrostyku tak niefortunne że nastepuje otwarcie

ewentualnie w innym miejscu instalacji

proponuje wykrecic listwe i oblukać mikrostyk do otwierania, mozna go rozebrac na czesci pierwsze ale to bardzo delikatna robota !

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Też obstawiam mikrostyk w listwie. U mnie zaciął się i przestał otwierać klapę. Można dobrać taki mikrostyk o bardzo zbliżonych wymiarach w sklepie z częściami elektronicznymi. Cena to parę złotych i pasuje w miejsce oryginalnego.
Opublikowano

Zabrałem się za robotę. Odkręciłem listwę i zadowolony poszedłem do domu. Zdjąłem gumy i to co zobaczyłem to aż wszystkiego się odechciało, sama woda i błoto. Kable rozpadały się w dłoniach. Poczyściłem, jeden kabelek odpadł to przymocowałem. Następnie wysuszyłem i poszedłem zamontować z powrotem. Odkluczyłem samochód i klapa sama się otworzyła bez tej całej listwy. No kurza noga :shock: Czyli problem tkwi w czymś innym :o

Dodatkowo mam pytanie co do oświetlenia tablicy. Jak wygląda podłączenie? Jest jakaś wtyczka w lampie? Bo w moich poprzedni właściciel miał byle jak puszczone po 2 kable i wklejone nawet nie widać gdzie bo zalane na grubo klejem. Na aukcjach widzę tylko coś takiego ale nie widzę żadnego wtyku. http://prodistribs7.nazwa.pl/zdjecia_allegro/akcesoria/led_rejestracji/7104/2.jpg