Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Lusterko

Jeśli masz pękniętą obudowę to kleisz jakimś mocnym klejem dwuskładnikowym lub topisz gorącym powietrzem lutownicą, zależy oczywiście od rodzaju plastiku - sprawdź oznaczenie na plastiku jakie jest i podaj

Jeśłi masz strzelone zaczepy, nigdy nie używaj mocnego kleju bo jak będziesz potrzebował zdjąć to coś innego pourywasz. U mnie w innym aucie przez kilka lat sprawdził się silikon bezbarwny w miejsce zaczepów. Myjesz lusterko rozpuszczalnikiem w miejscu gdzie ma chwycić, dajesz dużo silikonu przez cały obwód i zbierasz to co wypłynie. Nie widać go, dobrze trzyma a jak będziesz musiał zdjąć to też nie ma problemu.

2. Drzwi

a) kieszenie oryginalnie są na takich metalowych zaczepach, tak mi sie wydaje. U Ciebie ich nie ma ??

b) drzwi ciężko chodzą czy uchwyt się nie trzyma drzwi, czy może chodzi o bolec od blokady?

3. Progi

Masz w aucie wszystko w kolorze nadwozia? klamki itd

U mnie połowa rzeczy jest czarna: doły zderzaków, klamki, progi. Malowanie jest wtedy proste czarny mat w sprayu lub baranek.

Masz porysowane progi czy rdzewiejące? Rdze trzeba usunąć nie przykrywać

Opublikowano

co do malowania to jedziesz do sklepu dla lakierników, podajesz kod lakieru który masz z przodu na kielichu amora i jeszcze w innych miejscach chyba, możesz też dać klapke paliwa i ci dobierze lakier. Potem albo kupujesz lakier i malujesz pistoletem jeśli posiadasz, lub kupujesz kilka puszek gotowego spreju w twoim kolorze i malujesz. Na miejscu takie rzeczy mieszają i robią do puszek. Potem poczytasz troche o technice lakierowania nadwozia, może być potrzebny bezbarwny również lakier i podkład, wszystko zależy jaki masz lakier i co chcesz osiągnąć.

Masz na necie poradniki jak lakierować i filmy.

szukam
Opublikowano

Mam wersję przedliftowa nie m miałem pomalowanych w fabryce natomiast poprzedni właściciel pomalowal i schodzi lakier rdzy żadnej nie ma.

Zaczepy są metalowe ale boczek od kieszeni się oderwal a na kieszeni są spinki

Opublikowano

daj zdjęcie tej kieszeni bo nie jestem pewien czy o tym samym mówimy

u mnie kieszeń wisi na metalowych bolcach

klejenie wydaje mi się kiepskim rozwiązaniem, raczej odpadnie

tak samo jak z lusterkiem zacznij od sprawdzenia z jakiego materiału jest wykonane

najpewniej byłoby to powiesić na jakichś wkrętach, musisz dobrać odpowiednie

Opublikowano

Zdjecie nie jest moje ale widac. Tam gdzie zaznaczylem tam mi odchodzi klej.

http://i.imgur.com/kMaZcSV.jpg

A co do progów jezeli robil bym to sam powiedzmy sprayem uwzgledniając : starcie, nalozenie podkladu, lakier i bezbarwny, to w jakim przedziale pienieznym bym sie zamknal? oraz ile by sie to trzymalo i czy bylaby roznica ?

Opublikowano

co do drzwi, nie jestem w stanie pomóc

u mnie to inaczej wygląda :(

mocowanie bolców tapicerki musiałem poprawić bo 4 mi odpadły, robiłem to kropelką z podkładem pod PP

ale ta kieszeń u mnie trzyma się na metalowych bolcach

jeśli chodzi o malowanie progu, u mnie sprzedają lakier ok 20 zł za 100ml, spray ok 40 zł za 100ml

podkład będzie kosztował do 50 zł, raczej koło 20zł kupisz (pewnie Bolla)

na progu jest taka linia, musisz na niej zrobić odcięcie zeby to w miarę wyszło

kup sobie taśmę malarską, taką jak do pokoju, nie klej innymi bo może Ci klej zostać potem

lakierowanie nie jest łatwe, ale na progu bardzo nie rzuca się w oczy

Opublikowano
Miedzy 100 a 200zl cie to wyjdzie zalezy ile zuzyjesz lakieru. Puszka spreju powinna wystarczyć na 2 progi ale czy na pewno to wyjdzie w trakcie.
szukam