Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczów, mam problem z samochodem a mianowicie 318d 122km 2007r. Samochód zaczął nagle dziwnie pracować, dość głośno i ciężko odpalać oraz pedał sprzęgła inaczej chodził. Samochód wylądował u mechanika, który wymienił kpl. sprzęgło z dwumasą. Niestety nic się nie zmieniło... Bmka trafiła do ludzi specjalizujących się w tej marce którzy na dzień dobry zobaczywszy stary dwumas i sprzęgło stwierdzili, że jest w bdb stanie... Diagnoza padła na pęknięty wał... co mam zrobić w tej sytuacji? kupować silnik czy remontować ten. Co mogło spowodować pęknięcie wału?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O ile to naprawdę jest pęknięty wał... Jaki przebieg? Jakim olejem był zalewany i jak często?
3A0jS9b.png
Opublikowano
Samochód mam od miesiąca... olej wymieniony na 5w30 castrol. Przebieg ok. 220 tys. km. samochód ogólnie w bardzo dobrym stanie. Mechanicy sprawdzali i podobno ma jakiś luz na wale właśnie.