Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy przerabiał ktoś ten temat? https://www.youtube.com/watch?v=839XfO8fp5Q Jeżeli tak to proszę o kilka informacji.

- Jakie części będą potrzebne oprócz tableta i ramki 2 din?

- Czy ori radio da się przenieść do schowka od strony pasażera?

- Czy posiada ktoś jakiś filmik z własnego montażu?

- Ogólne informacje dotyczące instalacji no i samej pracy tego tableta

No i jeszcze 1 może nieco dziwne pytanie. Mianowicie gdy Tablet się rozładuję to czy trzeba go wyciągać aby nacisnąć guzik znajdujący się na ramce by włączyć tableta, czy można zrobić tak aby przy dostaniu prądu uruchamiał się cały system a nie okno ładowania?

Opublikowano

Czekam na części do tam ci znać bo sam będę to robił.

Dodatkowo trzeba, hub usb, kabel OTG Y, ładowarka do tebletu, ładowarka do huba, najlepiej po 2A, aby przenieść radio to przejściówka bmw->iso i w drugą stronę iso-> nie wiem czy to zadziała, kabel aux by wpiąć tablet do radia

Opcjonalnie: tuner dac fm USB aby mieć radio, karta dźwiękowa usb jeżeli będzia słaba jakość dźieku, moduł do sterowania z kierownicy.

Co do rozładowania tableta nie wiem jak w innych ale w moim zadziałała komenda "fastboot oem off-mode-charge 0" wysłana z komputera gdy tablet był w recovery. Teraz jak by się tablet rozładował to po podłączeniu ładowania uruchomi się zamiast tylko się ładować.

Opublikowano
Wielkie dzięki za info i czekam na dalsze info jak już będziesz miał to zamontowane :) Wstaw jakieś fotki z montażu i po montażu jak już ogarniesz temat. Ja planuję wstawić Nexus 7 2generacji. Muszę poszukać czy też się tak uruchamia jak mówisz.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co tu szukać, wpisz w adb i zobacz czy działa.

Ja jestem po montażu :D ale ile mnie to ******* to nie będę pisał bo bana dostanę.

Audio w tablecie to jakaś porażka :twisted: jak w domu działało tak w samochodzie zbiera zakłócenia tak że stacje radiowe słychać.

Kolejny problem to pętla masy, do zniwelowania filtrem masy na torze audio.

Zakłócenia sieje też ładowarka, filtr 12v/10A nie pomaga.

Podpięty dysk 2,5cala było słychać w głośnikach więc wyleciał i będzie pendrive, na razie 32gb wbudowanej daje radę na mp3 i teledyski 720p, ciekawe jak spotyfi w trybie offline pochłonie pamięć.

Pomaga jedynie użycie karty dźwiękowej na USB, wybrałem coś markowego i jest bajka, bez szumów i zakłóceń. Może i dysk teraz byłby niesłyszalny.

Radio BMW Professional mieści się w schowku na piczy włos. Trzeba wykręcić ten plastikowy szpikulec i radio wchodzi + skrobaczka i homologacja na butlę, no może jeszcze tic taci by upchał.

Można użyć przejściówki BMW --> ISO ; ISO --> BMW i dołożyć jeden kabel na pin nr 10 bo wyświetla się -DISABLED-

Wgrywanie plików można ogarnąć aplikacją SyncMe - wskazujemy folder na tablecie i folder na kompie i mamy w obu zawsze to samo. Usuniesz coś na tablecie to zniknie na kompie, dodasz coś na kompie to ląduje też na tablecie i na odwrót.

Po wykupieniu licencji można ustawić automat że gdy podjedziemy pod dom i złapie domowe wifi to robi synchronizację.

Albo ręcznie z dysku lub pena ponieważ można wyprowadzić przedłużkę jednego portu USB do schowka i sobie kopiować pliki