Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, proste pytanie :) Czy orientuję się ktoś czy czujnik położenia wałka rozrządu z 2.8 będzie pasował do silnika 2.5 m54? Oczywiście oryginał siemensa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Są dwa silniki 2.8, M52 i M52TU. Sprecyzuj o który chodzi.

Poza tym najłatwiej sprawdzić na realoem.

Opublikowano
Dzięki, w nawet nie wiedziałem, że taka stronka istnieje. Sprawdziłem po numerze części i czujnik z 2.8 podchodzi tylko do silnika m52 520, 523 i 528. Więc do mojego niestety nie podejdzie :(
Opublikowano
W ogóle czy do m54 oryginalnie idzie również czujnik z siemensa? Na allegro nie mogę znaleźć ani jednego z tej firmy, są tylko i wyłącznie do M52. W intercarsie również z VDO jest tylko czujnik wału, a z czujników położenia wałka rozrządu są tylko i wyłącznie z Helli, Delphi, Autolog, Vemo, Febi, Era, Fae oraz Facet.
Opublikowano
po co kombinować i kupować od innego silnika?

Kup vdo siemens

Kolego, spróbuj na allegro znaleźć czujnik położenia wałka rozrządu z VDO Siemens do silnika m54b25. Nie ma, przynajmniej ja nie mogę znaleźć takiego, są wyłącznie do m52. Stąd moje pytanie czy w m54 również oryginalnie montowany był siemens?

Hella da radę zastąpić siemensa.

Próbowałeś? Cena też jest ładna, 223zł w intercarsie za SAM czujnik, z przewodem 449 hehe :norty:

Opublikowano

Tylko Ori, oba kupiłem u Maćka z czescidobmw.pl.

Miałem błąd 18 NW_A- cz. położenia w. rozrz. wydechowy. Wymieniłem jeszcze dolotowy. Błąd w dalszym ciągu. Miałem 4 sprawne ori czujniki- dwa sprzedałem. Okazało się, zgodnie z diagnozą, że Vanosy powiedziały papa. W dniu wczorajszym wymienione w BMW Expert Motorsport we Wro.

Taka wskazówka- zanim kupicie czujniki, sprawdźcie czy stare nie są sprawne, bo narazicie się na niepotrzebne koszty jak ja. Nie miałem żadnych wyczuwalnych zmian, a okazało się, że vanosy latały jakgroch w puszce. Vanosy klepią tylko w V8- zgodnie z opinią fachowców z Wrocławia. Mi również nie klepały...

Pozdrawiam.