Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

jestem na etapie kupna opon letnich do mojej e91 320d 163km.

Opony będą zakładał na 18" 8J i 8,5J także potrzebuje rozmiar 225/40/18 i 255/35/18, wg zaleceń producenta.

skłaniam się ku nowym oponom, chciałbym przeznaczyć na to do 2 tys. zł.

moje propozycje

1. Nokian Z line

2. Toyo C1S

3. Uniroyal Rainsport 3

najbardziej skłaniam się ku Toyo, wyczytałem wiele bardzo dobrych opinii na ich temat. Czy są jacyś użytkowicy tych opon, ewntualnie co innego możecie polecić?

pozdrawiam Damian

Opublikowano

Polecam Ci dołożyć jeszcze z 8 stówek i kupić Pirelli / Michelin - nie zawiedziesz się, są warte ceny.

EDIT: Sprawdziłem, wychodzi nawet mniej, ok. 2400-2500 za np. Michelin Pilot Sport 3 - ujeżdżałem w E60, mega opona. Występuje w twoim rozmiarze.

E60 535i 2009 M Sport / Schwarz 2 / Shadowline - touched by R-PERFORMANCE - gone

F10 535i 2013 M-sport / Schwarz 2 / Shadowline ++ by DYNOSOFT - his - gone

M3 E92 2012 Competition - gone

F10 535i M-sport LCI / Carbon Shwarz

Opublikowano

będę jeszcze myślał, ale poczekam również na inne wypowiedzi.

w ogóle ktoś coś może powiedzieć o marce Toyo, w internecie bardzo polecane opony.

obecnie mam continental contisportcontact 3, na innym samochodzie goodyeary- wcześniej jeździłen na jakiś chińczykach i nie czułem żadnych różnic.

nie latam jakoś mega agresywnie, głównie robię trasy drogi krajowe i autostrady (z reguły prędkość przelotowa 150km/h)