Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, szukałem na forum ale nie udało mi się znaleźć aby ktoś miał podobny problem...

Mianowicie chodzi o to że wczoraj odkryłem że automat nie redukuje biegów w trybie manualnym, tzn. gdy chcę wrzucić wyższy bieg to jest ok, ale gdy chcę zredukować to już niestety się nie da. Pcham lewarek a tu nic. Nie wiem od jak dawna tak jest, rzadko jeżdżę w takim trybie ale wiem że wcześniej nie było z tym problemów. Dodam, że poza tym wszystko jest w porządku - skrzynia nie szarpie, nie odczuwam spadku mocy ani żadnych innych niepokojących objawów, kick-down działa jak należy.

Czyżby jakiś kabelek?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta, bo niestety to nie jest problem z kabelkami. Rozebrałem lewarek, nawet rozebrałem cały tunel i nie ma śladu po tym żeby jakiś kabelek był zagięty albo poluzowany, albo nawet cokolwiek innego.

Może ktoś miał jednak podobny problem? Wstawiłem jeszcze auto do kolegi, ma zajrzeć i sprawdzić komputerem, może coś pokaże.