Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolejny drobiazg - piszczy mi wentylator na wolnych obrotach. WYstarczy go chyba tylko psiknąć smarowidłem tylko pytanie, jak się do niego dostać? Jest gdzieś za schowkiem pasażera czy gdzie indziej?
Opublikowano
Kolejny drobiazg - piszczy mi wentylator na wolnych obrotach. WYstarczy go chyba tylko psiknąć smarowidłem tylko pytanie, jak się do niego dostać? Jest gdzieś za schowkiem pasażera czy gdzie indziej?

Dostęp jest od komory silnika

Opublikowano

Musisz zdemontować całe podszybie. Tam gdzie filtr pylkowy.

Z tymi dmuchawami w BMW to jest cos nie tak....moje drugie i dmuchawa w obu piszczała.

Z doświadczenia wiem ze bez wyciagnięcia całego silnika dmuchawy na zewnątrz za dużo nie zdziałasz. A żeby go wyciągnąć trzeba chyba zwalac kolektor bo cię nie puści.

Gdzieś czytałem ze nowa dmuchawa kosztuje ok. 250 zł.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mam podobnie. Piszczy czasami, choć nie da sie tego przypisać do specyficznych okoliczności. Zauważyłem to po zakupie, ale mając w pamięci koszt związany z podobna akcja w E46 aby dostać sie do nagrzewnicy wstrzymałem sie.

I w sumie dobrze wyszło. Trzeci rok juz śmigam i naprawdę bardzo żadko problem sie pojawia. Ale moze mam szczęście:)

Edytowane przez kochet
Opublikowano
U mnie tak samo...szczerze mówiąc mam parę innych drobiazgów do zrobienia i nie zajmowałem się tym. Teraz stwierdzam, że chyba wcale nie piszczy, może musiał się rozruszać po zakupie samochodu :D
Opublikowano
U mnie piszczy od czasu do czasu:) Jak ma ochotę. Bardzo często przy niskich temperaturach. Czasami wjadę w jakąś małą dziurę i zaczyna piszczeć:) Albo po rozgrzaniu jak schodzi z obrotów wyższych do niższych.