Skocz do zawartości

Po ponownym naładowaniu akumulatora nie chce odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem i zwracam się do Was z pomocą.

Przez jakieś 4-5dni samochód stał nieużywany gdyż byłem na wyjeździe i międzyczasie przyszły duże mrozy. Po powrocie od razu do auta i tak jak się spodziewałem akumulator padnięty, nawet centralny zamek nie działa. Spoko, podładowałem przez klemy z przodu i w końcu odpalił. Zrobiłem kilkadziesiąt km żeby się naładował. Oczywiście wiedziałem, że aku nadaje się już do wymiany jednak nie dałem rady kupić gdyż byłą to niedziela wieczór. W poniedziałek wsiadam do samochodu w celu udania się po nowy aku i znowu nawet centralny nie działa. No to dalej ładuję i tu problem. Naładowany jest na pewno full bo kręci jak szalony a nie chce odpalić. O co chodzi? Pierwsza myśl paliwo zamarzło to auto do garażu i narazie czekam na nowy akumulator do czwartku. Rozumiem, że trzeba go jakoś komputerowo zaadoptować? Jeśli nie paliwo to jaka może być przyczyna? Filtr paliwa wymieniany 2 miesiące temu. BMW E90 320D 163KM 2005r. A i jeszcze wczoraj gdy auto stało w garażu wydobywał się spod maski dziwny dźwięk jakby jakiś wiatrak chodził WTF ? Jest możliwe, że rozkodował się immobilizer ?

Opublikowano
Miałem podobnie zaraz po zakupie auta. Przez noc mi się rozładował aku. Potem przez kilka dni auto stało bez aku. Po włożeniu nowego okazało się że rozkodowało się coś w komputerze i dopiero po resecie ustawień auto odpaliło.
Opublikowano
Miałem ostatnio podobnie. Auto stało na mrozie siadł akumulator, ładowałem go dwa razy, ale nie dało rady go odpalić a tak samo kręcił. Dziś przyjechał mechanik do samochodu z komputerem i od razu po podpięciu okazało się, że ropa zamarzła, a druga sprawa to siadł mi akumulator, który nie był wymieniany od nowości auta od 2006 roku. A co do kodowania nie bardzo wiem, ale czytałem tutaj, że akumulatory o większej pojemności trzeba adoptować u mnie tylko zegar i radio się zresetowało
Opublikowano

Jak naladujesz aku to drugim kluczem odpal auto .

Prawdopodobnie rozkodowal się Ews z dde

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
Dzięki chłopaki za pomoc. Obecny aku jest w tak tragicznym stanie, że ładowanie już nic praktycznie nie daję, też od nowości 2005. Chociaż w lecie problemów nie sprawiał. :D Jutro święto i nowy będzie dopiero w czwartek więc teraz po trochę podładowuję, żeby tylko prąd był w aucie. Zobaczymy co będzie po założeniu nowego. Mam nadzieję, że odpali i tylko nowy trzeba będzie zaaadoptować. Nic tam się nie stanie jeśli na nowym przejadę te 30km bez wgrania go do kompa?
Opublikowano
  • Autor
Akumulator naładowany, dwoma kluczykami próbuję uruchomić, kręci jak szalony i nic :/ jakieś sugestie?
Opublikowano

A czy jsk przekręcisz na zapłon to słyszysz jak pompka pompuje paliwo ?

Opublikowano

Szczytaj błędy I sprawdź czy nie masz błędu związanego z dde i ews

Opublikowano
DDE i CAS ;)
Opublikowano
  • Autor
Dzięki chłopaki !! W piątek kolega wpada z kompem, myślę, że ruszy :D