Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Piszę ten post informacyjnie bo nie mogłem znaleźć tematu który dotyczy błędu szyby czyli podczas wsiadania/wysiadania szyba nie reaguje na otwarcie/zamknięcie drzwi a na komputerze wyskakuje na żółto znaczek drzwi z uchyloną szybą.

Problem jest bardzo prosty do rozwiązania mianowicie szybę z którą jest problem należy ponownie zaprogramować: przy zamkniętych drzwiach opuścić delikatnie szybę a następnie podciągnąć ją do samego końca i przytrzymać podniesiony przycisk szyby przez 5s, szyba zaprogramowania będzie uchylać się przy otwarciu drzwi i domykać po ich zamknięciu.

Opublikowano

Działa to tak w każdym aucie niezależnie od marki. Najczęściej się rozprogramuje po odłączeniu zasilania (akumulatora). Na ogół nie trzeba otwierać szyby, tylko dać sygnał zamykający i przytrzymać do tyknięcia żeby sterownik ustalił pozycję krańcową szyby.

Szyberdach jak masz to przytrzymaj przycisk uchylania szyberdachu przez kilkanaście sek kiedy jest zamknięty. Powinien się zacząć otwierać.

Trzymaj cały czas wciśnięty przycisk, do momentu kiedy zakończy cały cykl i zatrzyma sie w pozycji zamkniętej. :cool2:

• 2 lata później...
Opublikowano
Mam akurat ten błąd, szyba kierowcy nie domyka sie po wejściu do auta i nie reaguje na żadne działanie, tzn nie da się jej opuścić ani podnieść. Próbowałem przytrzymać w każdej pozycji, słychać tylko przekaźnik, nic więcej. Jakieś pomysły?