Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ktoś mógł by pomóc w diagnostyce tego błędu? Zapaliło mi się check engine na trasie (po ~130km).

Autko ma moc, jedyny objaw jaki się w ostatnim czasie pojawił (od jakiś 3 tygodni) to problem z zapłonem, przy zapalaniu muszę dodać od razu gazu bo dusi się i gaśnie, ale to również raz się zdarza raz nie.

Z błędu wynika, że jeden odczyt jest kosmiczny więc prawdopodobnie jakiś czujnik? Ktoś może mi podpowiedzieć co wymienić? Czy może to wina kiepskiego paliwa? (ostatnie dwa tankowania: do pełna ruska i potem b. tania w Kwidzynie na jakiejś "Pegas") Czy kupienie "doktora" do paliwa na orlenie coś może pomóc?

Z góry dzięki za pomoc.

http://i.imgur.com/2lsTlzU.jpg

Opublikowano
Na początku myślałem ze to czujnik spalania stukowego ale Po wrzuceniu w translatora opisu błędu wychodzą następujące rzeczy ; Sprawność katalizatora poniżej progu spełnienia warunków badania.Błąd nie jest aktualnie obecny, ale już zapisany. Błąd może powodować świecenie lampki ostrzegawczej. do inpy fajnie mieć w telefonie google tłumacz można przetłumaczyć na polski ze zdj. bez konieczności przepisywania treści :P