Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich fanów marki,

Od czasu zakupu bmw 318is m44 pali mi się ciągle kontrolka abs i asc. Pojechałem do 1 mechanika na kompa i wywalił błąd sterownika. Przy okazji innej naprawy drugi mechanik gdy usuwał błędy zwrócił mi uwagę, że uszkodzony jest sterownik abs. Spisałem nr pompy którą posiadam nr: 34511164896 i sprawdziłem w realoem ale ta pompa była od e46 a nie od e36 :shock: . Po podaniu wszystkich dokładnych danych pokazuje mi, że powinna być pompa o nr: 34516756287 . Teraz mam do Was pytanie jaka pompa powinna być? Bo nie mam ani abs ani asc a sprawdzałem te pompę która według realoem powinna być i jej nie można tak łatwo dostać.

Czy numery pomp różniące się jedną cyfrą na samym końcu to są inne pompy i nie będą pasować?

Dzięki z góry za odpowiedź

Tak ciężko napisać w tytule o co chodzi z ABSem?

Opublikowano
Dobrze spisałem. Niedawno byłem w betce i dokładnie sprawdzałem nr jest taki sam czyli: 34511164896 . Te pompy używane są sprzedawane od 200zł wzwyż na allegro ale czy ona będzie dobrze chodzić po podłączeniu? Niby powinna być inna..
Opublikowano

masz coupe czy compact ?

w compactach były montowane pompy takie jak w E46. U mnie taka jest, sterownik jest zintegrowany z pompą i znajduje się pod maską (wcześniej sterownik był pod schowkiem pasażera)

Opublikowano

od marca 98 ładowali już ten zintegrowany http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/34_2335-agr-hydr-ascsterownikmocowanie/vES44293 i taki powinieneś mieć

lista gdzie występował http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/6756287-agregat-hydrauliczny-asc/vES44293

ale czy pompę o innym numerze można zastosować tego to nie wiem,musi się wypowiedzieć ktoś kto miał z tym doczynienia