Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam,

pojawił mi się wyciek ropy na przodzie powrotnym z pompy w silniku m57n 3.0d

na zdjęciu przewód nr 1

http://bmwfans.info/parts-catalog/E60/Europe/530d-M57N/jun2003/browse/fuel_preparation_system/fuel_lines/

akurat ta szybkobiegaczka lata luźno i z niej cieknie ropa, zdejmowałem ja czyściłem ale dalej nie trzyma i cieknie,

Macie jakiś pomysł jak to naprawić ?

Może zdjąć szybkozłączke nałożyć przewód paliwowy na króciec metalowy i zacisnąć opaska metalowa ?

Ewentualnie kupić drugi taki przewód (350 zl) i podmienić ale druga cześć przewodu jest montowana na opaskę samozaciskowa metalowa i schowana pod przewodem cieczy chłodzącej

Opublikowano
Miałem to samo , kupiłem nowy przewód w serwisie i z kumplem wymieniłem, operacja trwała może 20min :D podspodem jest dużo miejsca nawet kombinerki wejdą żeby ścisnać tą opaske.
Opublikowano
uszkodzona w przewodzie była szybkozłączka, przewód został wymieniony i od tej pory sucho, trochę gimnastyki było przy trójniku przy pompie ale dało rade przed mrozami