Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam maly problem, otoz na luzie, jak i na mniejszych biegach (generalnie jak sie rozpedzam, miedzy 2-3 tys obrotow) buja mi cala buda...generalnie mam wibracje pod fotelem kierowcy, czuc nawet jak sie jedzie wolniej i jak sie spojrzy na lusterka zewnetrzne to widac jak samochod chodzi na boki...jak myslicie co to moze byc??Geometria??Bylem na kanale i majster zadnych luzow nie zauwazyl...na krzyzakach, na lozysku, na niczym...dziwne to... :mad2: :mad2: Prosze o jakas pomoc :modlitwa: Dziekuje!

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Przod mam nojki, jade dzisiaj na zbieznosc (bo niestety w kompakach tylko to sie da zrobic :( ) Jedynie co jest nie tak to opony z tylu mam zdarte od wewnatrz...czy to moze byc to...??Bo jeszcze mnie zmiana zlamanej sprezynki czeka... :cry2:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Kurcze, czy ktos moze wiedziec jeszce co moze byc przyczyna...najbardziej jest to odczuwalne przy jezdzie na luzie i podczas przyspieszania...strasznie wtedy czuc jak sie wszystko buja..., jak cala buda lata :((

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Bylem dzisiaj u mechaniorow...posprawdzali i podobno nie ma zadnego luz, nic...wiec ja juz nie wiem...ehhh a w razie czego jakby cos bylo ze wal nie wywazony albo cos to ile taka operacja...??I jak to sie wykonuje??

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Jakiej firmy masz oponki?

Bo ja jeszcze jak mialem golfa,to kupilem nowki kormorany i po 4 tysiacach zrobily sie z nich jaja ,no jechal jak kaczka/bez skojarzen politycznych :P /

Jak bys mial nie wywazony wal ,to objawy bylyby inne,tzn bardziej slyszalne i drzenie a nie bujanie.Trzeba dokladnie przeczesac zawieszenie!

pozdrawiam

A moze to jakas poducha pod silnikiem albo skrzynka?

Opublikowano

Juz sie wyjasnilo chyba...chcialem zrobic test i sciagnolem nowe opony zakupione ktore mialem na przedzie (Barumy 205/60 R15) na tyl...z tylu mam jakies Continentale...po sciagnieciu opon, przyjrzalem sie lepiej tej tylnej...i co sie okazalo...cholera wyglada jak jajko :jawdrop: :jawdrop: , pierniczona pilka do futbolu!!!Masakra...wyglada to tak jak by w pewnym miejscu zrobil sie balon...opona jest cala przekoszona...wiec to chyba bedzie to...jade w poniedzialek dokupic dwie barumy i bedzie wszystko jasne...ale skoro ona tak wygladala to na 95% bedzie chyba to prawda...?

Co do poduszek to jak dzisiaj bylem to majster powiedzial, ze podobno mam dwie do wymiany...ale tak jakos pewny nie jestem...silniczek wogole nie lata na boki...stoi sztywno jak pal...wiec nie wiem...wszystko sie wyjasni w poniedzialek :o :o

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Ufff...to jednak byly opony...wymienilem, wywazylem i jest gicio...jedyna lipa to to ze mam krzywe felgi troche...ale to po wyplacie raczej...:)

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl