Skocz do zawartości

E91 325i żółta kontrolka silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, dzisiaj jak wracałem z pracy włączyła mi sie żółta kontrolka silnika, na kompie wyszły dwa błedy 2A98 i 2A82, auto zbiera sie i pracuje równo. Diagnoza mechanika- rozciągniety rozrząd cena okolo 3000euro (dodam ze mieszkam w Niemczech). Wyczytałe na forum ze może pomóc czyszczenie solenoidow, bo przy przebiegu 210tyś. km to niby rozrząd powinien być ok. Co o ty sądzicie, bo chyba święta spędzę bez rodziny. Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor

Tez o tym na forum czytałem i planuje czyszczenie mimo iż w warsztacie postawili diagnoze na rozrząd który niby przeskoczył. I tak hipotetycznie zakładając że przeskoczył to czy w takiej sytuacji praca silnika jest słyszalnie inna. Pozdrawiam

:D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Witam, po ponownym skasowaniu błędu przejechałem 1000km do domu na swięta i 1000km powrotu, no i plus teraz codzienna jazda do pracy, a kontrolka sie nie zapala. Wygląda na to ze auto samo sie naprawia hahaha. :lol:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, po ponownym skasowaniu błędu przejechałem 1000km do domu na swięta i 1000km powrotu, no i plus teraz codzienna jazda do pracy, a kontrolka sie nie zapala. Wygląda na to ze auto samo sie naprawia hahaha. :lol:

Watpie ze sie samo naprawia - jesli masz problem z ktoras z solenoidow to na pewno wroci. Ja u siebie przedmuchalem je sprezonym powietrzem, zamienilem je miejscami i problem zniknal na kilka miesiecy. Nastepnie pojawial sie co kilka dni z innym bledem wiec wiedzialem ktory jest uwalony. Po wymianie i skasowaniu bledu problem zniknal.

Nie zauwazylem jakies poprawy w pracy silnika - moze nieco mniej szarpie po gwaltownym zdjeciu nogi zgazu na niskim biegu przy wysokich obrotach...