Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Od kilku miesiecy jestem posiadaczem Bmw x5 e70 x4.Furka jest super ale od 2 tyg z nawiewow smierdzi mi zgnilym jajem.Najmocniej czuc jak silnik jest zimny i przy odpalaniu pozniej smrodek zanika.Czuc zarowno na wlaczonej klimie jak i na nawiewach.

Bylem w serwisie na czyszczeniu klimy i parownika ale smrodek dalej sie pojawia!!Rowniez komputer nie wykazal bledow.

Ma ktos moze jakies pomysly albo doswiadczenia z tym zwiazane??

Bede bardzo wdzieczny za pomoc :D

Opublikowano
A czy do filtrów ktoś zaglądał przy tym czyszczeniu klimy? Może być wilgoć, jakieś zanieczyszczenia, liście itp. Może to wydawać się śmieszne, ale trochę dalej idąc, warto sprawdzić czy jakiś gryzoń się nie zadomowił i przyczynił do zapachów.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Prosze nie strasz z tym gryzoniem:)Przyznam sie szczerze ze oddajac auto do serwisu nawet mi nie przyszlo na mysl ze ktos moglby nie zajrzec do filtrow!!!Sprawdze i popatrze.A orientujesz sie co ile tys km takie filtry sie wymienia??

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Ja miałem to samo - wymieniłem filtry i mam spokój, ale chyba najlepiej wymieniać na węglowe, są lepsze i trwalsze. Wystarczy raz na rok wymienić. Wymiana samemu to jakieś kilka minut - nic skomplikowanego a gdzie są i jak wymienić - instrukcję znalazłem na youtube

Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko nieopłacalne ;)
Opublikowano

Dokładnie, wystarczy co roku, albo jeśli nawet nie odczuwasz jakiś brzydkich zapachów to tylko sprawdzić je i używać dłużej :)

Na szczęście te filtry są stosunkowo niedrogie, nie warto oszczędzać na własnym zdrowiu :)

• 2 tygodnie później...