Skocz do zawartości

BMW X3 3.0 D komputerASO -SIGNAL GLOW PLUG, CYLINDER 1 2 3 4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.Jestem prosto po zakupie bmw x3 3.0 d 2004r i wymianie wszystkich olejów filtrów (automatyczna skrzynia biegów-wymiana dynamiczna, olej w mostach, silniku, skrzyni rozdzielczej, odma)w warsztacie partnerskim BMW. Serwis moja auto przy okazji wpiął w komputer no i wyszło pare błędów a trzy mnie poważniej zastanowiły chociaż auto chodzi perfekcyjnie ,cicho i nic się nie dzieje :

5EB1 DSC Steering-angle sensor, supply

SERVOTRONIC (svt)

000 terminal 30

008 Message from instrument cluster

digital motor/diesel electronics (d50m57e1)

4203 glow control unit

4513 thermal iol level sensor, signal

glow plug, cylinder 1, 2, 3, 4, 5, 6

Wyszły jakieś jeszcze drobne typu odsuwanie szyb, a szyby odsuwają się idealnie, czy błąd włącznika szyberdachu a tutaj też wszystko chodzi idealnie

PYTANIE CO TE BŁĘDY OZNACZAJĄ , OSTATNI BŁĄD TO ŻEBY WYMIENIĆ ŚWIECE ŻAROWE ? PROSZE O WASZE OPINIE. POZDRAWIAM

Edytowane przez bodzo24
Opublikowano

Kolego było wielokrotnie na forum. W silniku masz błędy sterownika świec i świec. Zadko kiedy padają wszystkie naraz wiec zainteresował bym sie na początku sterownikiem. Sa ludzie na forum co to naprawiają.

Zrób adaptacje czujnika kata skrętu.

I radzę zaopatrzyć sie w kabelek i disa/inpe/iste....jest to taki mały niezbędnik użytkownika tej marki:)

Aaaaa i popraw temat bo i tak bana dostaniesz

Opublikowano
Tak z ciekawości zapytam, czy walnięty sterownik świec miże powodować większe spalanie?
civic VI 1.4+>clk200k>a4b6 1.8t>x3 3.0d>e46 2.0d touring>e46 2.2 touring
Opublikowano
Noo rozmawiałem z rekomendowanym przez Klub BMW ,czyli przez WAS mechanikiem od bmw z okolic i te usterki pokazane przez komputer są mało znaczące, a nawet mogą wynikać z słabej mocy akumulatora, oprócz sterownika i świec.
Opublikowano
No to akurat żadna nowość kolego :):)Kup sobie kabel do auta,darmowy program z forum i sam sobie to sprawdzisz i skasujesz
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...