Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miał ktoś podobny przypadek?

Od paru miesiecy odkąd mam auto nie ubywało nic a pare dni temu zapaliła się żółta kontrolka- patrzę a tu prawie cały płyn chłodniczy wyparował, musiałem dolać około 1,5l. Ikonka zgasła, auto przejechało koło 100km w tydzień i dziś znów wyskoczyła ikonka i płynu chłodniczego bardzo mało zostało. Dolałem znów około litr.

Czy to może być sprawa uszkodzonej chłodniczki spalin od egr czy coś innego ?

Opublikowano
Spalenie 1.5l plynu na 100km pewno byloby widac. Kiedys mialem taka sytuacje ze dopiero jak zarylem przodem w sniegu to zauwazylem wyciek z chlodnicy. A tez myslalem ze mam uszczelke do roboty.
to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano

Termostaty nowe ,2mies temu wymieniałem oba

Auto stało 2 dni niejeżdzone i nie ubyła nawet kropelka a pojeździłem nim potem przez 3dni ze 100km po mieście i dziś ikonka się świeci że płynu chłodniczego mało, patrze a tam prawie pusto.

Najprawdopodobniej chłodnica spalin EGR jest pęknięta do wymiany za kilkaset zł, znajomy w innym 335d tak miał, ale myślałem że może ktoś też taki temat u siebie przerabiał i coś doradzi