Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Podpiąłem pod komputer swoją 5tkę.

Mam następujące błędy których nie mogę rozszyfrować.

Ktoś pomoże jak mogę ich się pozbyć?

1. TMFA - 9B4A TMFA: Mirror position, potentiometer, horizontal ---- Fault currently present

Coś z lusterkami (wydaje mi się że wszystko działa jak należy)

2. ULF - A36C ULF: Bluetooth, aerial error ---- Fault currently not present

Podejrzewam antenę bluetooth - dzisiaj sprawdzę. Problem zauważyłem jest taki, że czasami mnie rozłączy jak próbuję do kogoś zadzwonić wybierając kontakt z książki. Odbierać telefon mogę ile chcę.

3. LM - 930C LM: Clearance light, left (E60, E65), outer (E60 Halogen), faulty - Open circuit ---- Fault currently present

Clearance light - nie wiem od czego to - nie działa mi lewy ring dzisiaj wymienię może to to?

4. LM - 9CB6 LM: HVAC coil chopping - no signal or value ---- Fault currently present

Szukałem nic nie znalazłem. Jakaś cewka?

5. IHKA - 9C54 IHKA: AUC sensor - no signal or value ---- Fault currently present

Automatic Recirculated Air Control - czujnik zapachu powietrza?

6. CAN - FFFF CAN: Communication fault

Szukałem nie znalazłem

7. AFS - 6139 AL: Vehicle ref. speed or direction of travel uncertain or not avaible ---- Fault currently not present

Aktywny układ kierownicy - niby wszystko działa jak należy - kierownica jest w dobrym położeniu.

Opublikowano
Na początek skasuj wszystkie błędy, część z nich nie pojawi się ponownie. Resztę kodów wpisz sobie w google i znajdziesz opisy co i jak.
Opublikowano

Właśnie chodzi o to, że skasowałem wszystkie (było ich więcej), zrobiłem jeszcze raz test zostało 7 z nich (wymienione powyżej).

Przejechałem się podłączyłem ponownie i ciągle wyświetla mi te same.

Szukałem w google może niezbyt dokładnie, ale wydaje mi się, że o niektórych nie znalazłem ani jednego tematu.

Opublikowano

Chociaż o każdym z tych błędów można znaleźć "kilogramy" wpisów to niech ci będzie, może nie wiesz jak się obsługuje google, więc pomagam:

1. Błąd zwiazany z czujnikiem położenia lusterka, potrzebne w przypadku pamięci foteli + lusterka dla danego klucza - nie musi być tego wyposażenia w samochodzie a czujnik występuje, lub inne lusterko.

2. nie kontaktuje lub odłączona antena od puszki ULF w bagażniku

3. żarówka ringu

4. uszkodzenie układu pozycjonowania lampy/kabla/wtyczki wymaga diagnozy

5. brak czujnika AUC/uszkodzenie kabla

6. przyczyną może być uszkodzony moduł, przewody, wtyczki

7. przyczyną mogą być uszkodzone przewody idące do przekładni

Wszystkie powyższe błędy to jakieś wskazówki, ale każdy wymaga analizy.

Opublikowano
A nie masz problemów z akumulatorem (informacja rozładowującego się akumulatora w I-Drive), ładowaniem, IBS-em. Z doświadczenia ze wszystkimi swoimi BMW wiem że problemy z elektryką powodują sypanie różnymi błędami chociaż układy działają dobrze.