Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam x5 4.4 sprowadzona ze stanow. Problem polega na tym ze po zalaczeniu kierunkowskazu czy to lewego czy prawego mruga on ze znaczna czestotliwoscia. Usterka wystepuje za każdym razem bez znaczenia czy auto odpalone czy nie czy swiatla dzienne, pozycyjne czy mijania. Po wlaczeniu swiatel awaryjnych wszystko jest ok.

Sprawdzone (i nawet wymienione) zostały wszystkie zarowki, kostki, brak bledow w sterowniku. Podejrzewam przerywacz kierunkowskazow (jeśli wogole jest?) ewentualnie lcm?

Podpinalem w obwod rezystor 25w zero poprawy, następnie 50w również brak poprawy. Aha w podświetleniu tablicy jest led natomiast nie generuje zadnych bledow oraz działa prawidłowo.

W związku z tym iż auto jest z usa mam prosbe aby ktoś podeslal plik ze swojego modulu (usa bądź najlepiej europa) dla porównania bo może ktoś już tam lapy pchal..

Proszę o sugestie, będę wdzięczny za kazda pomoc.

pozdrawiam elviss09

Opublikowano
Hej. MIałem u siebie podobny problem po zamianie lamp na "lepsze" mówisz że masz auto z usa więc z przodu powinna być w kierunkach dwu włuknowa żarówka jeśli się nie myle zamiana jej na normalną bedzie powodowała taki efekt jeśli źle mówie to mnie poprawcie. Natomiast u mnie był problem z kierunkami ale tylko z jednej strony, jak włączałem prawy było ok lewy migał za szybko ale dopiero po 2 włączeniu (pierwsze włączenie było ok) problem był z tą oprawką żarówki na kabelku założyłem od starych lamp i wszystko gra mimo że ta którą zamieniłem nie wygladała wcale podejrzanie. Jeśli masz jakiegoś kolegę z X5 spróbuj zamienić nic nie będzie to kosztowało a może uda się rozwiązać problem.