Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam :) Mam pytanko. Od jakiegos czasu szwankuje mi pilot. Dziala tylko otwieranie a nie dziala zamykanie. Klapa tez bez problemu sie otwiera z pilota. Co to moze byc?
Opublikowano
a ja o co innego zapytam. Koledze żona wyprała kluczyk z pilotem :roll: no i po pranku przestało działać zamykanie. Pilot rozebraliśmy wyczyściliśmy osuszyliśmy. No i teraz jest problem, auto idzie otworzyć, ale zamknąć już nie, tylko jak zamkniemy z kluczyka (od drzwi kierowcy) to potem jak naciśniemy zamykanie to zapalają się oświetlenie wnętrza w aucie. Czyli auto reaguje na zamykanie z pilota ale nie chce zamknąć samochodu. Jakieś sugestie ?
Opublikowano
Jak klikasz zamykanie to słychać, czuć takie kliknięcie w kluczyku. Myślę o uszkodzonym mikrostyku. U mnie właśnie mikrostyk był przyczyną.
Opublikowano
a możesz powiedzieć która cewka albo jakieś foto ?

Niestety sam tego nie robiłem. Mój kluczyk raz działał a raz nie. Jak nim postukałem np. o futrynę to zaczynał działać, zamknąłem 2-3 razy i znowu przestawał działać. Pojechałem dorobić drugi kluczyk a przy okazji fachman stwierdził, że bateria w kluczyku dobra tylko cewka walnięta. Tyle tylko wiem. Jaką część dokładnie wymienił to nie mam pojęcia.